Strandbaruitbater moet strandcabines uitgraven met graafmachine: storm Odette zorgt her en der voor schade in Knokke

Weggewaaide strandcabines of exemplaren die bedolven liggen onder het zand. Storm Odette toverde het strand van Knokke op sommige plaatsen om tot een slagveld. Strandbaruitbaters werden gedwongen om hun strandcabines uit te graven. Sommigen zetten daarbij zelfs een graafmachine in. “De schade valt wel mee, maar we hebben vooral handenvol werk.”

 1. Bart Desmidt scoort met vernieuwde Bartholomeus opnieuw 18 op 20 in Gault&Millau: “En dat met een stuk minder personeel”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Bart Desmidt scoort met vernieuwde Bartholo­meus opnieuw 18 op 20 in Gault&Millau: “En dat met een stuk minder personeel”

  Restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist is enkele maanden na de heropening bekroond met 18 op 20 in de Gault&Millau-gids. De zaak kreeg bovendien de award ‘New concept of the year’. Voor chef-kok Bart Desmidt (50) een bekroning voor het harde werk in een moeilijk coronajaar. “Ik heb nooit gewerkt met als doel in een gids te staan, maar natuurlijk doet de erkenning enorm veel deugd”, zegt Desmidt, die vanaf komend weekend opnieuw start met een takeawaymenu. “Al pakken we het nu anders aan dan tijdens de eerste lockdown."
 2. Belgische en Nederlandse gemeenten en provincies zetten Zwinstreek beter op de kaart
  Knokke-Heist

  Belgische en Nederland­se gemeenten en provincies zetten Zwinstreek beter op de kaart

  De Provincie West-Vlaanderen, Zeeland, Toerisme Oost-Vlaanderen, de stad Damme en de gemeenten Knokke-Heist, Maldegem, Sint-Laureins en Sluis hebben een duidelijk profiel uitgetekend voor de Zwinstreek. Dat moet het gebied nadrukkelijker op de kaart zetten dankzij een betere en eenduidige promotie, innovatieve toeristisch-recreatieve producten en nieuwe partnerschappen met ondernemers.
 1. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol

 2. Voetganger kan losgeschoten aanhangwagen maar net ontwijken
  Play

  Voetganger kan losgescho­ten aanhangwa­gen maar net ontwijken