Een beeld van één van de vele fietscontroles.
Volledig scherm
Een beeld van één van de vele fietscontroles. © rv

“Smartphone als voorlicht? Dat is creatief, maar het blijft een inbreuk”: 15 procent fietsers is niet verkeersveilig

Knokke-Heist/DammeDe lokale politie heeft tijdens de campagne ‘Ej me velo gezien!?’ 1.687 fietsen in het Damse en Knokke-Heistse verkeer gecontroleerd. 15 procent was niet verkeersveilig. In totaal hadden 77 fietsers geen of een defect fietslicht.

 1. Acteurskoppel Ashton Kutcher en Mila Kunis bezig aan hun eigen Ronde van Vlaanderen: “Heel oprechte mensen”

  Acteurskop­pel Ashton Kutcher en Mila Kunis bezig aan hun eigen Ronde van Vlaanderen: “Heel oprechte mensen”

  Vlaanderen kreeg deze week hoog bezoek. Acteurskoppel Ashton Kutcher (45) en Mila Kunis (39) bracht een bezoekje aan Gent, Brussel en Brugge, samen met hun twee kinderen. De Amerikanen stilden hun honger bij O’yo op het Sint-Baafsplein in Gent, bij pop-up Sablon in Brussel en bij De Vier Winden op de Grote Markt in Brugge. Het lijkt wel of het koppel bezig is aan hun eigen Ronde van Vlaanderen.
  Brugge
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Hij verloor bijna zijn benen bij aanslagen in Zaventem, nu wil Sébastien (44) twee dagen na elkaar Ironman lopen: “Het is therapie geworden”
  PREMIUM

  Hij verloor bijna zijn benen bij aanslagen in Zaventem, nu wil Sébastien (44) twee dagen na elkaar Ironman lopen: “Het is therapie geworden”

  De Ironman in Knokke-Heist heeft een opvallende deelnemer bekendgemaakt: Sebastien Bellin (44), ex-basketter en één van de zwaargewonde slachtoffers van de aanslagen in Zaventem. Destijds vreesde hij voor een amputatie van zijn been, nu loopt hij zelfs tweemaal mee aan zee. “Beide wedstrijden lopen, dat is pas een krachtig symbool van mijn terugkeer naar het leven, na zo’n dichte ontmoeting met de dood”, zegt Bellin.
  Knokke-Heist
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgelaten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht
  PREMIUM

  Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgela­ten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht

  “Haal me hier zo snel mogelijk weg.” Dat zei Bruggeling Davy Vanderhaeghen (34) tegen zijn zus toen hij haar na drie dagen in een Mexicaanse cel eindelijk kon bereiken. Eerst werd hij beschuldigd van een autodiefstal, daarna van drugsfeiten en wildplassen en uiteindelijk zou hij weerspannig geweest zijn tegen de politie. Om maar te zeggen: de man heeft er drie bewogen dagen opzitten. Hij is weer op vrije voeten, maar “hij is heel emotioneel", zegt zijn familie.
  Brugge