Chef Pieter De Smet en bioboer Lieven Devreese op de akker van ziekenhuis AZ Zeno / maaltijd AZ Zeno
Volledig scherm
PREMIUM
Chef Pieter De Smet en bioboer Lieven Devreese op de akker van ziekenhuis AZ Zeno / maaltijd AZ Zeno © Benny Proot / RV

Slecht ziekenhuiseten? Zo kan het ook. Chef Pieter De Smet (AZ Zeno) toont hoe lekker én gezond kunnen samengaan en overtuigde zelfs Gault&Millau: “Lekker eten geeft een boost aan onze patiënten”

Knokke-HeistFlauwe ziekenhuiskost maakt je nog slapper, dat bewijst het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’. Twee weken volstond om al een dramatisch effect op de bloedwaarden te zien. Al is er één uitzondering: het AZ Zeno in Knokke-Heist. Daar slagen ze erin om alles 100% vers te bereiden. Daar kruipt véél tijd en moeite in, maar het loont. Ze werken nu zelfs aan een heus voedselbos naast het ziekenhuis. “Lekker eten maakt deel uit van onze cultuur." Chef Pieter De Smet toont ons hoe het wél gezond kan in een ziekenhuiskeuken. 

  1. Ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”
    PREMIUM
    Hasselt

    Ex-volleybal­speel­ster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”

    Een wandeltocht van 80 kilometer van Knokke-Heist naar de Panne: dat staat zaterdag op het programma van Hasseltse ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) en haar neven Yannick (29) en Kim (36) Vanbrabant. De drie hopen zo, samen met een sleutelhangerverkoop en een gesigneerd truitje van Wout Van Aert, 7.000 euro in te zamelen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte die Tuki vzw ondersteunt. “Zelfs één van de zwaarste schouderbreuken houdt me niet tegen om die kilometers voor hen te wandelen”, zegt Nora.