Chef Pieter De Smet en bioboer Lieven Devreese op de akker van ziekenhuis AZ Zeno / maaltijd AZ Zeno
Volledig scherm
PREMIUM
Chef Pieter De Smet en bioboer Lieven Devreese op de akker van ziekenhuis AZ Zeno / maaltijd AZ Zeno © Benny Proot / RV

Slecht ziekenhuiseten? Zo kan het ook. Chef Pieter De Smet (AZ Zeno) toont hoe lekker én gezond kunnen samengaan en overtuigde zelfs Gault&Millau: “Lekker eten geeft een boost aan onze patiënten”

Knokke-HeistFlauwe ziekenhuiskost maakt je nog slapper, dat bewijst het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’. Twee weken volstond om al een dramatisch effect op de bloedwaarden te zien. Al is er één uitzondering: het AZ Zeno in Knokke-Heist. Daar slagen ze erin om alles 100% vers te bereiden. Daar kruipt véél tijd en moeite in, maar het loont. Ze werken nu zelfs aan een heus voedselbos naast het ziekenhuis. “Lekker eten maakt deel uit van onze cultuur." Chef Pieter De Smet toont ons hoe het wél gezond kan in een ziekenhuiskeuken.