Chef Pieter De Smet en bioboer Lieven Devreese op de akker van ziekenhuis AZ Zeno / maaltijd AZ Zeno
Volledig scherm
PREMIUM
Chef Pieter De Smet en bioboer Lieven Devreese op de akker van ziekenhuis AZ Zeno / maaltijd AZ Zeno © Benny Proot / RV

Slecht ziekenhuiseten? Zo kan het ook. Chef Pieter De Smet (AZ Zeno) toont hoe lekker én gezond kunnen samengaan en overtuigde zelfs Gault&Millau: “Lekker eten geeft een boost aan onze patiënten”

Knokke-HeistFlauwe ziekenhuiskost maakt je nog slapper, dat bewijst het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’. Twee weken volstond om al een dramatisch effect op de bloedwaarden te zien. Al is er één uitzondering: het AZ Zeno in Knokke-Heist. Daar slagen ze erin om alles 100% vers te bereiden. Daar kruipt véél tijd en moeite in, maar het loont. Ze werken nu zelfs aan een heus voedselbos naast het ziekenhuis. “Lekker eten maakt deel uit van onze cultuur." Chef Pieter De Smet toont ons hoe het wél gezond kan in een ziekenhuiskeuken. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Knokke-Heist stuurt 9 medewerkers naar Trooz om puin te ruimen: drie maanden na overstromingen is ravage er nog steeds groot
  Knokke-Heist

  Knok­ke-Heist stuurt 9 medewer­kers naar Trooz om puin te ruimen: drie maanden na overstro­min­gen is ravage er nog steeds groot

  Knokke-Heist stuurt dit weekend een negenkoppige ploeg van de dienst Stadsonderhoud met gespecialiseerd materiaal naar het Luikse Trooz om puin te ruimen. Drie maanden na de overstromingen is er nog steeds veel nood aan helpende handen. “Ook de begraafplaats wordt opgekuist, zodat die er tegen november verzorgd bijligt”, zegt het gemeentebestuur.