Sofie Muylle (rechts) werd in januari 2017 dood aangetroffen op het strand in Knokke. Verdachte Alexandru Caliniuc (links) vluchtte naar Roemenië, maar werd daar in juni 2017 gevat.
Volledig scherm
Sofie Muylle (rechts) werd in januari 2017 dood aangetroffen op het strand in Knokke. Verdachte Alexandru Caliniuc (links) vluchtte naar Roemenië, maar werd daar in juni 2017 gevat. © RV

Ruim vijftig getuigen op assisenproces rond moord op Sofie Muylle (27)

Knokke/RoeselareOp het assisenproces rond de moord op de Roeselaarse schoonheidsspecialiste Sofie Muylle (27) in Knokke zullen volgende maand ruim vijftig getuigen gehoord worden. Dat werd donderdagmiddag duidelijk op de inleidende zitting in het Brugse gerechtsgebouw. De Roemeen Alexandru Caliniuc (27) riskeert levenslang, maar zijn advocaten willen hem vrijgesproken zien voor moord.

 1. Broer vermoorde Sofie Muylle: “Ik kan de zee niet meer zien. Dan denk ik aan wat mijn zus is aangedaan”
  PREMIUM

  Broer vermoorde Sofie Muylle: “Ik kan de zee niet meer zien. Dan denk ik aan wat mijn zus is aangedaan”

  Op een ijskoude zondag 22 januari 2017 werd Sofie Muylle dood teruggevonden op het strand van Knokke. Haar bloes zat binnenstebuiten en haar panty was naar beneden getrokken. Meer dan drie jaar heeft haar broer Stan Muylle (36) gezwegen. Hij kon er gewoon niet over praten. Omdat het allemaal zo confronterend was. Omdat het ook een smet bracht op veel mooie herinneringen. Nu heeft hij de klik gemaakt en wil álles weten en gezien hebben voor het proces start. “Wat me extra nijdig maakt, is dat hij uren met haar bezig is geweest. Hij had úren de tijd om te beslissen om haar te laten leven. Maar hij koos ervoor dat Sofie er vandaag niet meer is.”
 1. RECONSTRUCTIE. Hoe ‘man met blauwe jas’ na 3,5 jaar onderzoek moord op Sofie Muylle blijft ontkennen
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe ‘man met blauwe jas’ na 3,5 jaar onderzoek moord op Sofie Muylle blijft ontkennen

  In het dossier rond de dood van Sofie Muylle buigt de Brugse raadkamer zich vrijdagmorgen een eerste keer over een doorverwijzing naar de rechtbank. Het parket wil de Roemeense hoofdverdachte Alexandru C. (26) voor het hof van assisen brengen, maar zijn advocaten leggen zich daar niet zomaar bij neer. Na 3,5 jaar onderzoek blijft hun cliënt immers ontkennen dat hij Sofie Muylle om het leven bracht. Een reconstructie.
 2. Doder Sofie Muylle filmde ook stiekem in kleedhokjes zwembad en viel meisjes lastig: “Ik wilde gewoon een goed gevoel”
  PREMIUM

  Doder Sofie Muylle filmde ook stiekem in kleedhok­jes zwembad en viel meisjes lastig: “Ik wilde gewoon een goed gevoel”

  De advocaten van Alexandru Caliniuc (26) zullen zich vandaag in Brugge heftig verzetten tegen een assisenproces over de dood van Sofie Muylle (27). Volgens de Roemeen vond hij de jonge vrouw half bewusteloos op het strand en heeft hij haar niét gedood. "Ik heb enkel met haar geslapen. Omdat ik een goed gevoel wilde." Volgens de gerechtspsychiaters blijft hij een gevaar. In de gevangenis probeerde hij al meerdere celgenoten aan te randen.
 1. Vrouw doet alsof ze verdrinkt in zee, maar daar lachen de hulpverleners niet mee aan de kust
  Play

  Vrouw doet alsof ze verdrinkt in zee, maar daar lachen de hulpverle­ners niet mee aan de kust

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten