In de KOERSbus ontdek je boeiende wielergeschiedenis en bijzondere collectiestukken.
Volledig scherm
In de KOERSbus ontdek je boeiende wielergeschiedenis en bijzondere collectiestukken. © Maxime Petit

Rondtrekkend wielerdorp moet WK-koorts doen stijgen: “In september kijkt de hele wereld naar Vlaanderen”

KnokkeOm de Vlaming warm te maken voor het WK wielrennen in september zet Flanders Classics, in samenwerking met KOERSbus, een roadshow op poten. Een rondreizend WK-belevingsdorp trekt doorheen het land. “Als we de fietscultuur in Vlaanderen een boost willen geven, moeten we iets doen”, zegt minister van Sport Ben Weyts, die de roadshow in Knokke-Heist voorstelde.

 1. Nieuwe hotspot in Knokke-Heist, waar elektroboer Vincent Florizoone restaurant 2Roast opent: “De combinatie met mijn boerderij is perfect”
  PREMIUM
  Knokke-Heist/Loppem

  Nieuwe hotspot in Knok­ke-Heist, waar elektro­boer Vincent Florizoone restaurant 2Roast opent: “De combinatie met mijn boerderij is perfect”

  Loppemnaar Vincent Florizoone (43) - ofwel elektroboer Flori - staat aan het fornuis van het Knokse restaurant 2Roast aan het Alfred Verweeplein. De ‘beste jonge chef van 2006’ en de ‘beste bierchef van België’ volgens Gault&Millau maakt er bij de bereiding van zijn gerechten enkel gebruik van biologisch geteelde groenten en stressvrij vlees. “Dit is de toekomst”, is hij overtuigd.
 2. Jongeman voor rechtbank na joyride met gestolen auto in Knokke, met Love Island-deelneemster als passagier: “In de koffer vonden ze juwelen met waarde van 20.000 euro”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Jongeman voor rechtbank na joyride met gestolen auto in Knokke, met Love Is­land-deelneem­ster als passagier: “In de koffer vonden ze juwelen met waarde van 20.000 euro”

  Een 22-jarige man verscheen dinsdagochtend voor de rechtbank in Brugge voor diefstallen in Knokke. De twintiger had er niet beter op gevonden dan een joyride te maken met een wagen waarvan hij vlak voordien de autosleutels had gevonden op café. Nog aan boord: een vriendin, die enige bekendheid verwierf door haar deelname aan Love Island. Opvallend is dat ze vlak ná de joyride juwelen met een waarde van 20.000 euro vonden in de koffer ... die ze een dag nadien uiteindelijk afzetten aan een juwelierszaak, om ze even later weer op te halen.
 1. Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelinster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistrotheek: “Geen minuut met tegenzin gewerkt”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelin­ster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistro­theek: “Geen minuut met tegenzin gewerkt”

  Voormalige sterrenchef Stefan Billiau (58) en zijn vrouw Lut Maenhout (59) sluiten eind deze week de deuren van Bistrotheek Billiau in de Dumortierlaan in Knokke-Heist. Tot 2013 baatten ze sterrenzaak De Oosthoek uit, waarna rugproblemen de gastvrouw bijna noodgedwongen deden stoppen. Uiteindelijk startten ze met een nieuwe, kleinschaligere zaak waar een Michelinster geen ambitie meer was. “De tranen bij de vaste klanten bewijzen dat we doorheen de jaren iets neergezet hebben”, zegt Lut, die alle vertrouwen heeft in de nieuwe uitbaters Pascal Jekel en Phusita Boonson.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Tim en Tine openen volgende zomer nieuw hotel in Knokke-Heist: “De vraag is groter dan het aanbod. We geloven volledig in ons verhaal”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Tim en Tine openen volgende zomer nieuw hotel in Knok­ke-Heist: “De vraag is groter dan het aanbod. We geloven volledig in ons verhaal”

  Ondernemend nieuws uit Knokke-Heist: drie jaar na de opening van het Enso Boutique hotel, broeden Tine Vanparijs (35) en Tim De Taeye (35) op nieuwe plannen. Net voor de zomer van 2023 openen ze hun nieuwe hotelconcept aan de voet van Duinenwater, in de toren van Lake District. ‘Enso District’ wordt een uniek concept op een toplocatie naast het station. “Natuurlijk zijn het geen evidente tijden, maar we geloven 200% in ons verhaal. We merken dat de vraag er wel degelijk is”, zegt Tim, die ons een inkijk geeft in de plannen.