Romy moest een nacht doorbrengen op de dienst Intensieve Zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Romy moest een nacht doorbrengen op de dienst Intensieve Zorgen. © RV

Romy (15) overleeft als bij wonder aanrijding door kusttram, ouders willen klacht indienen tegen De Lijn voor nalatigheid: “Signalisatie werkte niet naar behoren”

“Ze heeft een bijzonder goede engelbewaarder.” De ouders van Romy Dejaeghere (15) uit Knokke zijn nog danig onder de indruk van wat hun dochter woensdag overkwam. Het meisje werd vlak bij haar deur aangereden door de kusttram, maar overleefde het incident wonderwel. De signalisatie op de plaats van het ongeval werkte niet door onderhoudswerken, maar volgens De Lijn werden wél de nodige waarschuwingsborden geplaatst. De ouders van Romy dienen klacht in bij de politie.

 1. De ene ziekenhuiskeuken is de andere niet, bewijst AZ Zeno tijdens ‘Ze Zeggen Dat…’: “De resultaten van het experiment zijn verbazingwekkend”
  Knokke-Heist

  De ene ziekenhuis­keu­ken is de andere niet, bewijst AZ Zeno tijdens ‘Ze Zeggen Dat…’: “De resultaten van het experiment zijn verbazing­wek­kend”

  Om uit te testen of je zieker wordt van ziekenhuiseten, trok Dina Tersago voor het VTM-programma ‘Ze Zeggen Dat…’ naar een wielerclub in Knokke-Heist. Ze verdeelde gezonde sporters in twee groepen: team ‘clinique’ en team ‘chique’. Team ‘clinique’ at - gedurende twee weken en driemaal per dag - maaltijden uit een grootkeuken die aan ziekenhuizen levert. ‘Chique' kreeg de vers gemaakte gerechten van AZ Zeno voorgeschoteld.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?