Romy moest een nacht doorbrengen op de dienst Intensieve Zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Romy moest een nacht doorbrengen op de dienst Intensieve Zorgen. © RV

Romy (15) overleeft als bij wonder aanrijding door kusttram, ouders willen klacht indienen tegen De Lijn voor nalatigheid: “Signalisatie werkte niet naar behoren”

“Ze heeft een bijzonder goede engelbewaarder.” De ouders van Romy Dejaeghere (15) uit Knokke zijn nog danig onder de indruk van wat hun dochter woensdag overkwam. Het meisje werd vlak bij haar deur aangereden door de kusttram, maar overleefde het incident wonderwel. De signalisatie op de plaats van het ongeval werkte niet door onderhoudswerken, maar volgens De Lijn werden wél de nodige waarschuwingsborden geplaatst. De ouders van Romy dienen klacht in bij de politie.

  1. Stijging van aantal besmettingen in Knokke-Heist op maandag 19 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Knok­ke-Heist op maandag 19 oktober

    In Knokke-Heist zijn er op één dag 16 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 14. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 102 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Knokke-Heist op 308 te liggen. Omdat Knokke-Heist meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Trainer Yves Van Borm (Knokke FC) reageert ontstemd op beslissing van Voetbalbond: “Dit is oorlogssituatie”

    Trainer Yves Van Borm (Knokke FC) reageert ontstemd op beslissing van Voetbal­bond: “Dit is oorlogssi­tu­a­tie”

    De KBVB heeft binnen de crisiscel, waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal zijn vertegenwoordigd, na contactname met de verschillende overheidsinstanties enerzijds en de medische commissie van de KBVB anderzijds, woensdag beslist om de competitie in eerste nationale tijdelijk stil te leggen tot en met 8 november 2020. Een beslissing waarvoor ze bij Royal Knokke FC weinig begrip kunnen opbrengen.