Het team van Rigoletto zet zich in voor de inwoners die het financieel minder goed hebben.
Volledig scherm
Het team van Rigoletto zet zich in voor de inwoners die het financieel minder goed hebben. © rv

Restaurant zoekt vrijwilligers: “Wie wil kerstmaaltijden aan minderbedeelden bezorgen?”

Knokke-HeistHet Italiaanse restaurant Rigoletto in de Lippenslaan in Knokke-Heist schenkt naar jaarlijkse gewoonte op kerstavond 350 maaltijden aan inwoners die het financieel minder goed hebben. 

 1. Mobiliteitsproject met deelsteps slaat aan: lokaal bestuur Blankenberge zoekt partner via marktbevraging
  BLANKENBERGE

  Mobili­teits­pro­ject met deelsteps slaat aan: lokaal bestuur Blankenber­ge zoekt partner via marktbevra­ging

  Op 1 april 2022 startte het lokaal bestuur Blankenberge een proefproject met deelsteps. Daarmee wou de stad het beschikbaar mobiliteitspallet uitbreiden en inspelen op de stijgende vraag voor alternatieve verplaatsingsmogelijkheden. Sindsdien verschenen ruim 150 appelblauwzeegroene steps op 50 afgebakende zones op het openbaar domein. Aangezien het om een proefproject gaat, zal de stad binnenkort een marktbevraging opstarten.
 2. STRAFPLEITERS. Mieke Byttebier (36) verdedigt leider van moordende hiphopbende RAW13 én is mama van twee: “Mijn oudste weet dat ik naar de boeven ga”
  PREMIUM
  Oostkamp/Zedelgem

  STRAFPLEI­TERS. Mieke Byttebier (36) verdedigt leider van moordende hiphopben­de RAW13 én is mama van twee: “Mijn oudste weet dat ik naar de boeven ga”

  Ze was nog maar stagiaire toen ze naar het politiekantoor geroepen werd om Jacky Labaere bij te staan. De leider van hiphopbende RAW13 had samen met drie kompanen een dodelijke raid gepleegd op een café. Twaalf jaar later is Mieke Byttebier (36) nog steeds zijn advocate. “Hij is een ruwe bolster met een zachte binnenkant”, zegt ze, al was hun eerste ontmoeting niet bepaald zacht te noemen. Wij spraken de Oostkampse over haar klik met een moordenaar, en de combinatie van het strafpleiten met het moederschap.