Beachbars in Knokke hielden stil protest
Volledig scherm
Beachbars in Knokke hielden stil protest © Benny Proot

Protestactie geslaagd, want slechte sfeer op strand van Knokke bij gebrek aan muziek: “We geven strijd niet op”

Het stil protest van de Knokse strandbarhouders was een succes. Zondag lieten ze allemaal geen muziek afspelen om te tonen welke gevolgen de beslissing van het gemeentebestuur heeft. “De sfeer was slecht, mensen begonnen soms zélf te zingen. Neen, we geven zeker niet op en blijven zoeken naar een oplossing", zegt Daniel D’hooghe, voorzitter van de strandbarhouders. 

9 reacties

 • Marie-Jo Luyten

  2 jaar geleden
  Zondag eindelijk weer kunnen genieten van de strandbarzonder muziek!! De zee, de wind, spelende kinderen, rustig praten met elkaar. Meer van dat, aub
 • Soy Vermeulen

  2 jaar geleden
  Simpel op te lossen 20 strandbars 10 zonder muziek en 10 met muziek...kunnen de mensen zelf kiezen... Maak de strandbar met speeltuin al zonder muziek daar is al lawaai genoeg
 • Annie Debecker

  2 jaar geleden
  Strand en zee, natuur om puur van te genieten. Het geruis van de zee, geen enkele muziek kan dat evenaren. Zet thuis muziek op, zo luid je wil, maar niet op het strand ! met al die toestanden op het strand zie je de zee niet meer, het staat vol, te vol !
 • Crauwels Carine

  2 jaar geleden
  Ik was daar, ik heb de zeemeeuwen gehoord, het ruisen van de zee en dat stoorde mij helemaal niet! De muziek heb ik niet gemist! Ik heb genoten van de natuurgeluiden en het zonnetje. Het was zalig!
 • Luc Moortgat

  2 jaar geleden
  Hetgeen me meeste stoort zijn de mensen die zich aan alles storen.
 1. Politie zal verstrengde maatregelen nauwgezet handhaven in Knokke-Heist:”Wie boete van 250 euro wil vermijden, volgt best de regels”
  Knokke-Heist

  Politie zal verstreng­de maatrege­len nauwgezet handhaven in Knok­ke-Heist:”Wie boete van 250 euro wil vermijden, volgt best de regels”

  Vanaf zaterdag 20 zijn indooractiviteiten en -evenementen in principe weer toegelaten in Knokke-Heist op voorwaarde dat de federale coronamaatregelen strikt worden nageleefd. Dat heeft de gemeentelijke crisiscel vrijdag definitief beslist. De politie zal alleszins strikt toekijken. Wie de maatregelen niet naleeft, riskeert een boete van 250 euro.
 2. Ex-wereldkampioen Nicky Degrendele is gezicht van campagne rond veilig fietsen: “Ik weet hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn in het verkeer”
  Damme/Knokke-Heist

  Ex-wereldkam­pi­oen Nicky Degrendele is gezicht van campagne rond veilig fietsen: “Ik weet hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn in het verkeer”

  De politiezone Damme/Knokke-Heist zet de komende tijd sterk in op fietsveiligheid. Voor de negende editie van de campagne ‘Ej me velo gezien!?’ wordt gerekend op de steun van baanwielrenster Nicky Degrendele uit Jabbeke. “Ik train regelmatig op de weg, dus weet ik hoe belangrijk het is om goed zichtbaar en met een verkeersveilige fiets op pad te gaan”, zegt de voormalig wereldkampioen keirin.