Stockfoto's Politie
Volledig scherm
Stockfoto's Politie © Benny Proot

Politie klist winkeldieven in Knokke-Heist dankzij attente bediende

Knokke-HeistDe lokale politie Damme/Knokke-Heist pakte afgelopen weekend een 67-jarige man en 44-jarige vrouw uit Nederland op die verdacht worden van enkele winkeldiefstallen in Knokke-Heist. Een winkelbediende herkende het duo na een winkeldiefstal in maart en alarmeerde zondag de politie.

 1. Ontdek het Knokke-Heist van vroeger, nu en straks in belevingscentrum ‘HEY’: “Museumbezoeker ontdekt hier uitzonderlijke architectuur, boeiende verhalen en mooie tradities”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Ontdek het Knok­ke-Heist van vroeger, nu en straks in belevings­cen­trum ‘HEY’: “Museumbe­zoe­ker ontdekt hier uitzonder­lij­ke architec­tuur, boeiende verhalen en mooie tradities”

  Museum Sincfala onderging de voorbije twee jaar een volledige make-over. In het vernieuwd gebouw, dat is ingericht met de nieuwste museale belevingstechnieken, opent het belevingscentrum nu opnieuw de deuren onder de naam ‘HEY’. Ook inhoudelijk wordt de blik verruimd en zal de bezoeker alles ontdekken over het Knokke-Heist van toen, nu en straks.
 2. En plots zijn veertien kunstwerken met waarde van 20 miljoen euro weg uit natuurgebied in Knokke-Heist: “Het is hier geen jungle”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  En plots zijn veertien kunstwer­ken met waarde van 20 miljoen euro weg uit natuurge­bied in Knok­ke-Heist: “Het is hier geen jungle”

  “Zonder vergunning kunnen we niet tolereren dat er zomaar kunstwerken worden neergepoot. Zeker niet in natuurgebied.” Burgemeester Piet De Groote (GBL) heeft veertien kunstwerken van de openluchtexpo Sculpture Link laten verwijderen. Reden? Er was geen vergunning. Curator Alexander Tuteleers wist naar eigen zeggen van niks. Iets wat ze in Knokke-Heist dan weer tegenspreken. Het resultaat blijft hetzelfde: de kunstwerken van de Britse kunstenaar Barry Flanagan, met een waarde van 20 miljoen euro, zijn weggehaald.