Pieter-Jan Buekens
Volledig scherm
Pieter-Jan Buekens © rv

Pieter-Jan (29) wil Kanaal oversteken met supboard om onderzoek naar zeldzame kanker te steunen: “Er geraken zou al fantastisch zijn”

Knokke-HeistKnokke-Heistenaar Pieter-Jan Buekens (29), huisarts in opleiding, staat voor de sportieve uitdaging van zijn leven. De man wil het het kanaal van Frankrijk naar Engeland oversteken met zijn supboard ten voordele van een fonds dat wetenschappelijk onderzoek omtrent eierstokkanker financiert. In april vorig jaar stierf immers de zus van een studiegenoot aan het kleincellig ovarium carninoma, een zeldzame kankervariant.

 1. Tieners dreigen minderjarige jongen te vermoorden bij diefstal met geweld op zeedijk in Knokke-Heist: “Ik herinner me niet veel meer, want ik was dronken”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Tieners dreigen minderjari­ge jongen te vermoorden bij diefstal met geweld op zeedijk in Knok­ke-Heist: “Ik herinner me niet veel meer, want ik was dronken”

  Twee tieners uit Limburg hebben zich donderdagochtend moeten verantwoorden voor afpersing en diefstal met geweld. Een minderjarige jongen werd vorige zomer op de dijk van Knokke brutaal van zijn gsm beroofd. De daders dreigden er bovendien mee om het slachtoffer te vermoorden als hij de code van zijn smartphone niet zou geven. Het openbaar ministerie vorderde achttien maanden gevangenisstraf. “Maar het was een jeugdzonde”, pareerde de verdediging.
 2. Bijna twee derde van West-Vlamingen vindt dat wetgeving voor bescherming Dierenwelzijn verbeterd is
  West-Vlaanderen

  Bijna twee derde van West-Vlamingen vindt dat wetgeving voor bescher­ming Dierenwel­zijn verbeterd is

  GAIA blaast dit jaar dertig kaarsjes uit en lanceert op Werelddierendag een opmerkelijke affichecampagne in het hele land, om de mensen te bedanken voor hun steun. Ook pakt de organisaties uit met positieve cijfers in West-Vlaanderen. Uit de opiniepeiling blijkt dat 58 procent van de West-Vlamingen het ermee eens is dat de wetgeving voor de bescherming van Dierenwelzijn de afgelopen jaren verbeterd is.