Piet De Groote is de nieuwe burgemeester van Knokke-Heist.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet De Groote is de nieuwe burgemeester van Knokke-Heist. © BELGA

Piet De Groote, opvolger van Leopold Lippens als burgemeester van Knokke-Heist: “De allure moet blijven”

Hij spreekt consequent over ‘onze burgemeester’ als het over zijn voorganger Leopold Lippens gaat. Nochtans is Piet De Groote (54) voortaan burgemeester van Knokke-Heist. De eerste na 42 jaar Lippens. Over de stempel die hij zelf wil drukken, blijft hij mysterieus. Maar de allure, die moet blijven. “Frigoboxtoeristen zijn niet verboden, maar ze moeten zich gedragen.”

15 reacties

 • Jan Desmet

  2 maanden geleden
  Succes !
 • Marc De Prince

  2 maanden geleden
  Leg je eigen stempel, maar met respect van hoe burgemeester Lippens de grote lijnen heeft uitgezet. Veel succes.
 • steven goossens

  2 maanden geleden
  Veel succes en voorspoed en we rekenen op u als een echte burgervader! Na wijlen graaf Léopold Lippens geen gemakkelijke opdracht, maar overtuigd dat u een waardig opvolger bent!
 • freddy derudder

  2 maanden geleden
  Ik wens Piet veel succes en heb er alle vertrouwen in.
 • Frederik Driessens

  2 maanden geleden
  De verplichting om te domiciliëren zal enkel gelden in de niet toeristische zones. Dat lijkt mij een heel goed voorstel om de beschikbaarheid van woningen voor de lokale inwoners op peil te houden en verdere prijsstijgingen te voorkomen. Tweede verblijvers kunnen nog altijd vastgoed aanschaffen in de ruime toeristische zones zonder dat dit hun hoofdverblijfsplaats wordt.
 1. Marktkramer verkoopt tien nagemaakte Gucci-slippers en 167 valse Pokémonkaarten, 16.000 euro boete met uitstel: “Omdat het de eerste keer is”
  Blankenberge/Anderlecht

  Marktkra­mer verkoopt tien nagemaakte Guc­ci-slip­pers en 167 valse Pokémon­kaar­ten, 16.000 euro boete met uitstel: “Omdat het de eerste keer is”

  Een marktkramer die twee zomers geleden in Blankenberge op een avondmarkt stond, is veroordeeld tot 16.000 euro boete wegens de verkoop van namaak. Een ploeg van de Cel Namaak van de FOD Economie voerde er in juli 2019 controles uit en stootte op tien valse Gucci-slippers en 167 nagemaakte Pokémonkaarten. “Maar omdat het de eerste keer is, wordt uitstel verleend”, aldus de strafrechter.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen