De plannen van Paul Gheysens lijken niet door te zullen gaan.
Volledig scherm
De plannen van Paul Gheysens lijken niet door te zullen gaan. © Twitter/Photo News

Paul Gheysens krijgt géén vergunning van Demir voor tweede golfterrein met hotel in Knokke-Heist: “Het project neemt polderlandschap in”

Knokke-HeistEr komt voorlopig geen tweede golfterrein met hotel in Knokke-Heist. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de omgevingsvergunning voor het project met 18, plus 9 holes op een terrein van 120 hectare geweigerd. Het project van vastgoedbaron Paul Gheysens moet zo terug naar af. Ook vastgoedmagnaat Peter Taffeiren deed zijn duit in het zakje om de plannen van Gheysens te dwarsbomen. 

  1. Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelinster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistrotheek: “Geen minuut met tegenzin gewerkt”
    PREMIUM
    Knokke-Heist

    Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelin­ster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistro­theek: “Geen minuut met tegenzin gewerkt”

    Voormalige sterrenchef Stefan Billiau (58) en zijn vrouw Lut Maenhout (59) sluiten eind deze week de deuren van Bistrotheek Billiau in de Dumortierlaan in Knokke-Heist. Tot 2013 baatten ze sterrenzaak De Oosthoek uit, waarna rugproblemen de gastvrouw bijna noodgedwongen deden stoppen. Uiteindelijk startten ze met een nieuwe, kleinschaligere zaak waar een Michelinster geen ambitie meer was. “De tranen bij de vaste klanten bewijzen dat we doorheen de jaren iets neergezet hebben”, zegt Lut, die alle vertrouwen heeft in de nieuwe uitbaters Pascal Jekel en Phusita Boonson.