Oplichtster Gina H. kreeg in beroep de maximumstraf.
Volledig scherm
Oplichtster Gina H. kreeg in beroep de maximumstraf. © Foto RV

Oplichtster krijgt maximumstraf in beroep: “Ze is een pest en moet zo lang mogelijk van straat”

Meesteroplichtster Gina H. (63) heeft in beroep de maximumstraf van tien jaar gekregen nadat ze bijna 700.000 euro aftroggelde van haar slachtoffers. In eerste aanleg kreeg ze nog drie jaar cel, maar de procureur-generaal wilde haar zo lang mogelijk achter de tralies zien verdwijnen.

25 reacties

 • Freddy Madou

  2 jaar geleden
  Boete van 1600 euro om 700.000 te stelen, waar moeten we zijn en die 10 jaar na 4 jaar loop ze al weer vrij rond en kan ze terug beginnen.
 • lieven philips

  2 jaar geleden
  Ik denk dat ze veel zwaarder gestraft wordt omdat ze zich valselijk uitgeeft voor onderzoeksrechter
 • Sobek Wessels

  2 jaar geleden
  De Strafwet moet dringend aangepast worden , oplichters zoals deze zouden dwangarbeid moeten doen en ze komen pas Vrij als alle schade en Kosten voor de slachtoffers en de Staat incl. gevangenis verblijf terug gewerkt zijn al zitten ze daardoor levenslang ! Dat is pas Gerechtigheid ! Nu worden zulke Criminelen Beloond 10j voor meer dan 700.000 euro dat is 70.000 euro per jaar dat verdienen velen niet met te gaan werken ??
 • Michael Dimers

  2 jaar geleden
  Goed zo ! Maar dat wijf alle 700000€ laten terugbetalen !!!!
 • Erwin Fiers

  2 jaar geleden
  En heeft die dat helemaal alleen geflikt??? Ik kan het haast niet geloven.
 1. Verwoestende brand legt tuinbouwbedrijf van Henk in as: “Er was geen blussen meer aan...”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Verwoesten­de brand legt tuinbouwbe­drijf van Henk in as: “Er was geen blussen meer aan...”

  Een verwoestende brand heeft dinsdagmiddag drie bedrijven bijna volledig in de as gelegd op bedrijventerrein ‘t Walletje in Knokke-Heist. Gewonden vielen er niet, maar de ravage is wel enorm. Het industrieterrein was de hele namiddag afgesloten. Verschillende buurtbewoners moesten preventief geëvacueerd worden. “Mijn dochters merkten de brand op, maar toen stonden ze al voor een vlammenzee”, zucht Henk Warnier van het getroffen tuinbouwbedrijf.
 2. INTERVIEW. Dirk Vanhegen (57), de nieuwe spreekbuis van de Brugse handelaars: “Vroeger ging alles vanzelf in Brugge, nu zitten we plots met leegstand”
  PREMIUM
  Brugge

  INTERVIEW. Dirk Vanhegen (57), de nieuwe spreekbuis van de Brugse handelaars: “Vroeger ging alles vanzelf in Brugge, nu zitten we plots met leegstand”

  “Nee, wij zijn geen luis in de pels van het stadsbestuur. Integendeel, we willen alleen het beste voor Brugge.” Aan het woord is Dirk Vanhegen (57), de nieuwe en ambitieuze voorzitter van het Brugs Handelscentrum, de overkoepelende vereniging van handelaars. “Een externe vijand zet ons met de voeten op de grond. Maar er zijn kansen voor deze stad.”
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel