Op één na duurste villa ooit verkocht in Knokke voor 14 miljoen euro. Noodgedwongen? Ex-eigenaar kreeg miljoenenboete voor omkoping politie Monaco

In Knokke is liefst 14 miljoen euro neergeteld voor een villa, meteen het op één na hoogste woningbedrag ooit in de chique badstad. Mogelijk had de (ex-)eigenaar van ‘Villa Fairway’ - Pierre Salik (92) - nog wat extra centen nodig. De keizer van de jeansbroek werd twee jaar geleden tot een miljoenenschikking verplicht nadat hij enkele Monegaskische politieagenten en ambtenaren onder meer met een Porsche had omgekocht in ruil voor een belastingvrij domicilieadres.

32 reacties

 • Dirk Van braekel

  2 maanden geleden
  De rechtbankvoorzitter meldde dat bij de faillissement van het bedrijf Salik dat zelf zijn tandenborstels door zijn bedrijf werden betaald. Belasting betalen zijn woorden die de familie Salik niet kennen. In de States zouden deze mensen sinds lang in een gevangenis verblijven.
 • Fonske Beys

  2 maanden geleden
  Zolang de zot de prijs betaalt wat immo vraagt . Blijven ze prijzen kunstmatig verhogen .
 • Danny duyvejonck

  2 maanden geleden
  En dan komen ze aan onze deur (rijhuisjes) aan bellen voor het goede doel !!!!
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Hij zal er nog veel aan overhouden. Intussen is zijn schuld betaald in Monaco. De vraag is: met welk geld heeft hij die villa aangekocht?
 • Robert Swillen

  2 maanden geleden
  Zo zie je maar dat de politiekers overal tussen zitten . Hun royale wedden is nog niet genoeg, helpen elkaar de omerta in stand te houden.