Ook deze zomer zijn blote bovenlijven en badkledij niet welkom in Knokse winkelstraten: deze campagne moet daarbij helpen

Knokke-HeistDe gemeente Knokke-Heist wil ook deze zomer blote bovenlijven en badkledij uit de winkelstraten houden. Bovenop de geschilderde dresscode op het wegdek, lanceert de kustgemeente nu een campagne met verschillende influencers op sociale media. “We blijven inzetten op kwalitatief toerisme”, zegt bevoegd schepen Anthony Wittesaele. 

 1. Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelinster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistrotheek: “Geen minuut met tegenzin gewerkt”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelin­ster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistro­theek: “Geen minuut met tegenzin gewerkt”

  Voormalige sterrenchef Stefan Billiau (58) en zijn vrouw Lut Maenhout (59) sluiten eind deze week de deuren van Bistrotheek Billiau in de Dumortierlaan in Knokke-Heist. Tot 2013 baatten ze sterrenzaak De Oosthoek uit, waarna rugproblemen de gastvrouw bijna noodgedwongen deden stoppen. Uiteindelijk startten ze met een nieuwe, kleinschaligere zaak waar een Michelinster geen ambitie meer was. “De tranen bij de vaste klanten bewijzen dat we doorheen de jaren iets neergezet hebben”, zegt Lut, die alle vertrouwen heeft in de nieuwe uitbaters Pascal Jekel en Phusita Boonson.
 2. Tim en Tine openen volgende zomer nieuw hotel in Knokke-Heist: “De vraag is groter dan het aanbod. We geloven volledig in ons verhaal”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Tim en Tine openen volgende zomer nieuw hotel in Knok­ke-Heist: “De vraag is groter dan het aanbod. We geloven volledig in ons verhaal”

  Ondernemend nieuws uit Knokke-Heist: drie jaar na de opening van het Enso Boutique hotel, broeden Tine Vanparijs (35) en Tim De Taeye (35) op nieuwe plannen. Net voor de zomer van 2023 openen ze hun nieuwe hotelconcept aan de voet van Duinenwater, in de toren van Lake District. ‘Enso District’ wordt een uniek concept op een toplocatie naast het station. “Natuurlijk zijn het geen evidente tijden, maar we geloven 200% in ons verhaal. We merken dat de vraag er wel degelijk is”, zegt Tim, die ons een inkijk geeft in de plannen.
 1. Ironman keert na tien jaar afwezigheid terug naar ons land: “Knokke stond al tijdje op onze radar”
  Triatlon

  Ironman keert na tien jaar afwezig­heid terug naar ons land: “Knokke stond al tijdje op onze radar”

  De geruchten deden al even de rond, maar vandaag kwam de bevestiging. Vanaf volgend jaar zal er opnieuw een Ironmanwedstrijd in ons land worden georganiseerd. De aankondiging komt er exact tien jaar na de laatste Ironman op Belgische bodem. In 2012 was Antwerpen de laatste Belgische thuishaven voor een Ironman. Volgend jaar komt het internationale circuit naar Knokke en dit op zondag 17 september 2023.