De uitdagingen op het strand van Knokke zijn straks niet min.
Volledig scherm
De uitdagingen op het strand van Knokke zijn straks niet min. © RV

Olympische Spelen komen naar Evenementenstrand van Knokke

Knokke-HeistOp dinsdag 27 en woensdag 28 juli kunnen de badgasten in Knokke een unieke sportieve uitdaging aangaan. Als partner van de Olympische Spelen biedt Bridgestone de kans om het op te nemen tegen internationale atleten in vijf verschillende sportdisciplines. 

 1. Overzichtstentoonstelling van Koen Vanmechelen komt naar Knokke-Heist
  Knokke-Heist

  Overzichts­ten­toon­stel­ling van Koen Vanmeche­len komt naar Knok­ke-Heist

  De expo Cosmopolitan Renaissance van de gerenommeerde kunstenaar Koen Vanmechelen is vanaf eind oktober te bezoeken in Knokke-Heist. “Wil de mens samen met de wereld en de natuur overleven, dan heeft hij dringend nood aan een wedergeboorte”, aldus de kunstenaar. “Daarvoor mogen we gerust eens terugblikken op het verleden, zoals de Uomo Universale van de Renaissance.” Behalve in cultuurcentrum Scharpoord vind je ook werken van Vanmechelen in het Zwin.
 2. Nieuwe hotspot in Knokke-Heist, waar elektroboer Vincent Florizoone restaurant 2Roast opent: “De combinatie met mijn boerderij is perfect”
  PREMIUM
  Knokke-Heist/Loppem

  Nieuwe hotspot in Knok­ke-Heist, waar elektro­boer Vincent Florizoone restaurant 2Roast opent: “De combinatie met mijn boerderij is perfect”

  Loppemnaar Vincent Florizoone (43) - ofwel elektroboer Flori - staat aan het fornuis van het Knokse restaurant 2Roast aan het Alfred Verweeplein. De ‘beste jonge chef van 2006’ en de ‘beste bierchef van België’ volgens Gault&Millau maakt er bij de bereiding van zijn gerechten enkel gebruik van biologisch geteelde groenten en stressvrij vlees. “Dit is de toekomst”, is hij overtuigd.
 1. Jarric Buysse en Knokke trekken naar Ninove: “Onbekende tegenstander, maar we hebben er vertrouwen in”
  voetbal eerste nationale

  Jarric Buysse en Knokke trekken naar Ninove: “Onbekende tegenstan­der, maar we hebben er vertrouwen in”

  Het is voorlopig nog niet het seizoen van FC Knokke, dat uit zeven matchen slechts zes puntjes wist te puren. Een moeilijk seizoensbegin ten spijt, wil Jarric Buysse de situatie niet te veel dramatiseren, maar de verdediger bevestigt wel dat er nog een pak werkpunten zijn en dat zijn club dit weekend zeker puntenwinst kan gebruiken op het veld van VK Ninove.