De vrouw verbleef in dit rusthuis, dat inmiddels is verkocht.
Volledig scherm
De vrouw verbleef in dit rusthuis, dat inmiddels is verkocht. © JO DEMAN

Notarissen schreeuwen onschuld uit in zaak rond vermeende oplichting van 97-jarige vrouw: “Ik zit in een kafkaiaanse nachtmerrie”

Knokke/Brugge/WaarschootTwee notarissen uit Brugge en Waarschoot hebben zoals verwacht de vrijspraak gevraagd voor hun betrokkenheid bij de vermeende oplichting van een 97-jarige vrouw uit Knokke. Volgens het Openbaar Ministerie hielpen beide mannen het slachtoffer liefst 800.000 euro armer maken, maar die ontkennen dat met klem. “Wat voor baat hadden ze daarbij?”, klonk het meermaals.

 1. Minder transmigranten gevat in 2021, maar toch wijst West-Vlaamse gouverneur op toenemende problematiek: “Ze blijven hier vaker rondhangen”
  West-Vlaanderen

  Minder transmi­gran­ten gevat in 2021, maar toch wijst West-Vlaam­se gouverneur op toenemende problema­tiek: “Ze blijven hier vaker rondhangen”

  West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé roept op tot een betere samenwerking tussen Frontex, Europol en de federale gerechtelijke politie in de strijd tegen de transmigratieproblematiek. Dat zegt hij op basis van de jaarcijfers van het aantal opgepakte transmigranten in West-Vlaanderen die de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk willen maken. Dat cijfer ligt dit jaar lager omdat er minder controles gebeurden, maar volgens de gouverneur gaat het in werkelijkheid om een toenemend probleem.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 3. Werd Georgette (97) vlak voor haar dood 800.000 euro lichter gemaakt, mét hulp van twee notarissen? “Een duivelszak is blijkbaar niet snel gevuld”
  PREMIUM
  Knokke-Heist/Brugge

  Werd Georgette (97) vlak voor haar dood 800.000 euro lichter gemaakt, mét hulp van twee notarissen? “Een duivelszak is blijkbaar niet snel gevuld”

  Het Openbaar Ministerie en de nabestaanden twijfelen niet: volgens hen is een 97-jarige bewoonster van serviceflatgebouw Seaflower Service Palace in Knokke voor 800.000 euro opgelicht. De ex-uitbaatster van het rusthuis zou, samen met haar dochter én twee notarissen, Georgette - onder druk - twee schenkingen van 400.000 euro hebben doen ondertekenen. “Totaal onaanvaardbare feiten”, stelt de procureur. Volgens de beklaagden, die resoluut voor de vrijspraak gaan, zit de zaak helemaal anders in elkaar.