De vrouw verbleef in dit rusthuis, dat inmiddels is verkocht.
Volledig scherm
De vrouw verbleef in dit rusthuis, dat inmiddels is verkocht. © JO DEMAN

Notarissen schreeuwen onschuld uit in zaak rond vermeende oplichting van 97-jarige vrouw: “Ik zit in een kafkaiaanse nachtmerrie”

Knokke/Brugge/WaarschootTwee notarissen uit Brugge en Waarschoot hebben zoals verwacht de vrijspraak gevraagd voor hun betrokkenheid bij de vermeende oplichting van een 97-jarige vrouw uit Knokke. Volgens het Openbaar Ministerie hielpen beide mannen het slachtoffer liefst 800.000 euro armer maken, maar die ontkennen dat met klem. “Wat voor baat hadden ze daarbij?”, klonk het meermaals.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Werd Georgette (97) vlak voor haar dood 800.000 euro lichter gemaakt, mét hulp van twee notarissen? “Een duivelszak is blijkbaar niet snel gevuld”
  PREMIUM
  Knokke-Heist/Brugge

  Werd Georgette (97) vlak voor haar dood 800.000 euro lichter gemaakt, mét hulp van twee notarissen? “Een duivelszak is blijkbaar niet snel gevuld”

  Het Openbaar Ministerie en de nabestaanden twijfelen niet: volgens hen is een 97-jarige bewoonster van serviceflatgebouw Seaflower Service Palace in Knokke voor 800.000 euro opgelicht. De ex-uitbaatster van het rusthuis zou, samen met haar dochter én twee notarissen, Georgette - onder druk - twee schenkingen van 400.000 euro hebben doen ondertekenen. “Totaal onaanvaardbare feiten”, stelt de procureur. Volgens de beklaagden, die resoluut voor de vrijspraak gaan, zit de zaak helemaal anders in elkaar.