RV
Volledig scherm
© RV

Never Give Up Day met Mathieu Bonne bij Surfers Paradise Knokke-Heist

Knokke-HeistDonderdag 18 augustus organiseert ‘Surfers Paradise’ in Knokke-Heist hun allereerste Never Give Up Day Challenge! “De Challenge houdt in dat iedereen kan deelnemen aan een paddle challenge op een surfplank.

 1. Lokaal bestuur van Blankenberge maakt concrete maatregelen bekend om energiekosten te doen dalen: “We zouden 500.000 euro kunnen besparen op onze openbare verlichting”
  PREMIUM
  Blankenberge

  Lokaal bestuur van Blankenber­ge maakt concrete maatrege­len bekend om energiekos­ten te doen dalen: “We zouden 500.000 euro kunnen besparen op onze openbare verlich­ting”

  Het lokaal bestuur van Blankenberge wil op korte termijn het energieverbruik beperken. Zo moet het stadhuis beter geïsoleerd worden en is het de bedoeling om de factuur van de openbare verlichting serieus terug te schroeven. “De geschatte kost voor Blankenberge zal 1,3 miljoen euro bedragen. Als ik mij niet vergis is dat bijna een verdubbeling dus moeten we nu dringend ingrijpen”, zei schepen van Duurzaamheid, Energie & Klimaatdoelstelling, Mitch De Geest (Open Vld) dinsdagavond tijdens de gemeenteraad.
 1. Tieners dreigen minderjarige jongen te vermoorden bij diefstal met geweld op zeedijk in Knokke-Heist: “Ik herinner me niet veel meer, want ik was dronken”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Tieners dreigen minderjari­ge jongen te vermoorden bij diefstal met geweld op zeedijk in Knok­ke-Heist: “Ik herinner me niet veel meer, want ik was dronken”

  Twee tieners uit Limburg hebben zich donderdagochtend moeten verantwoorden voor afpersing en diefstal met geweld. Een minderjarige jongen werd vorige zomer op de dijk van Knokke brutaal van zijn gsm beroofd. De daders dreigden er bovendien mee om het slachtoffer te vermoorden als hij de code van zijn smartphone niet zou geven. Het openbaar ministerie vorderde achttien maanden gevangenisstraf. “Maar het was een jeugdzonde”, pareerde de verdediging.
 2. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.