Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © David Legreve

Natuurpunt helpt amper 782 amfibieën over drukke straat: “Enkele jaren geleden waren het er nog tot 4.000"

Knokke-HeistDe vrijwilligers van Natuurpunt Knokke-Heist hebben dit jaar in het Blinckaertduinbos slechts 782 amfibieën veilig over de Bos- en Eikenlaan kunnen helpen om zich naar hun paringspoel te begeven. Enkele jaren terug werden er op dezelfde locatie nog tot 4.000 padden, kikkers en salamanders in de emmers opgevangen.

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Hier plannen Hilde Crevits, Dominique Persoone en anderen terrasje: “Een fris getapte pint, waar het schuim van afdruipt, dat heb ik zo gemist”
  PREMIUM
  Brugge/Damme/Torhout

  Hier plannen Hilde Crevits, Dominique Persoone en anderen terrasje: “Een fris getapte pint, waar het schuim van afdruipt, dat heb ik zo gemist”

  Iedereen snakt naar de heropening van de horecaterrassen. Dat moet je ook deze bekende streekgenoten niet vertellen. Zij hunkeren naar die eerste pint of die snelle lunch, met de voetjes onder tafel. Benieuwd welk terras zij verkiezen? Ontdek het hier. Onze Brugse ex-Miss Belgiës Romanie Schotte en Cilou Annys hebben alvast, zonder het van elkaar te weten, hetzelfde adresje op het oog. Ontdek hier nog meer bekende Vlamingen en hun favoriete adresjes.
 1. Jongen kruipt op bagageband en rijdt hele luchthaven door
  Play

  Jongen kruipt op bagageband en rijdt hele luchthaven door

 2. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland