Dit beeld zullen we niet meer zien op het strand van Knokke.
Volledig scherm
Dit beeld zullen we niet meer zien op het strand van Knokke. © Frederik Ext-fvollaert

Na heisa met ‘decibeltoeristen’: burgemeester Lippens verbiedt élke vorm van muziek op het strand van Knokke

Strandbarhouders mogen vanaf volgende zomer geen muziek meer draaien op het strand van Knokke-Heist. Nadat burgemeester Leopold Lippens eerder al de dj’s verbande, komt er nu een algemeen verbod op élke vorm van muziek. “Mensen komen naar onze gemeente om te rusten, niet om agressieve muziek te horen”, motiveert Lippens de beslissing.

114 reacties

 • Viviane Van Oosterwijck

  3 jaar geleden
  Prachtig * leer de mensen naar mekaar luisteren ipv naar schreeuwmuziek
 • Stefan Ducam

  3 jaar geleden
  Hier kun je hem geen ongelijk in geven: de ‘radio’ van het strand verbieden. De huidige draagbare Bluetooth boxen produceren meer decibels dan een stereo-keten van 20 jaar geleden. Geef mensen die de zee willen horen nog die mogelijkheid! Onze kust is al niet groot, er zijn al genoeg ‘strand’-bars, waar je nr muziek kunt luisteren. Het is egoïstisch om op een druk strand je eigen beat-box aan te zetten. Waarom ‘open-lucht’ boxen tolereren, als we vr gewone cafe’s strenge geluidsnormen hanteren?
 • Donald Somers

  3 jaar geleden
  Zouden ze niet eens beginnen met een andere burgemeester? De strandbar houders betalen veel geld per seizoen ! Het gaat vooral om de bejaarden die daar op hun appartement zitten op de dijk en geen geluidsoverlast willen want dat stoort wanneer ze Familie aant kijken zijn Met wat zijn we bezig
 • Bart Morren

  3 jaar geleden
  Ik stel voor dat ze in Knokke ook de goldwagentjes verbannen op straffe van gas-boete
 • Vera Bres

  3 jaar geleden
  dit is er wel over hé , m.a.w. gewoon daar wegblijven is de boodschap .
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Tieners dreigen minderjarige jongen te vermoorden bij diefstal met geweld op zeedijk in Knokke-Heist: “Ik herinner me niet veel meer, want ik was dronken”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Tieners dreigen minderjari­ge jongen te vermoorden bij diefstal met geweld op zeedijk in Knok­ke-Heist: “Ik herinner me niet veel meer, want ik was dronken”

  Twee tieners uit Limburg hebben zich donderdagochtend moeten verantwoorden voor afpersing en diefstal met geweld. Een minderjarige jongen werd vorige zomer op de dijk van Knokke brutaal van zijn gsm beroofd. De daders dreigden er bovendien mee om het slachtoffer te vermoorden als hij de code van zijn smartphone niet zou geven. Het openbaar ministerie vorderde achttien maanden gevangenisstraf. “Maar het was een jeugdzonde”, pareerde de verdediging.
 3. Lokaal bestuur van Blankenberge maakt concrete maatregelen bekend om energiekosten te doen dalen: “We zouden 500.000 euro kunnen besparen op onze openbare verlichting”
  PREMIUM
  Blankenberge

  Lokaal bestuur van Blankenber­ge maakt concrete maatrege­len bekend om energiekos­ten te doen dalen: “We zouden 500.000 euro kunnen besparen op onze openbare verlich­ting”

  Het lokaal bestuur van Blankenberge wil op korte termijn het energieverbruik beperken. Zo moet het stadhuis beter geïsoleerd worden en is het de bedoeling om de factuur van de openbare verlichting serieus terug te schroeven. “De geschatte kost voor Blankenberge zal 1,3 miljoen euro bedragen. Als ik mij niet vergis is dat bijna een verdubbeling dus moeten we nu dringend ingrijpen”, zei schepen van Duurzaamheid, Energie & Klimaatdoelstelling, Mitch De Geest (Open Vld) dinsdagavond tijdens de gemeenteraad.