Dit beeld zullen we niet meer zien op het strand van Knokke.
Volledig scherm
Dit beeld zullen we niet meer zien op het strand van Knokke. © Frederik Ext-fvollaert

Na heisa met ‘decibeltoeristen’: burgemeester Lippens verbiedt élke vorm van muziek op het strand van Knokke

Strandbarhouders mogen vanaf volgende zomer geen muziek meer draaien op het strand van Knokke-Heist. Nadat burgemeester Leopold Lippens eerder al de dj’s verbande, komt er nu een algemeen verbod op élke vorm van muziek. “Mensen komen naar onze gemeente om te rusten, niet om agressieve muziek te horen”, motiveert Lippens de beslissing.

114 reacties

 • viviane van oosterwijck

  2 jaar geleden
  Prachtig * leer de mensen naar mekaar luisteren ipv naar schreeuwmuziek
 • Stefan Ducam

  2 jaar geleden
  Hier kun je hem geen ongelijk in geven: de ‘radio’ van het strand verbieden. De huidige draagbare Bluetooth boxen produceren meer decibels dan een stereo-keten van 20 jaar geleden. Geef mensen die de zee willen horen nog die mogelijkheid! Onze kust is al niet groot, er zijn al genoeg ‘strand’-bars, waar je nr muziek kunt luisteren. Het is egoïstisch om op een druk strand je eigen beat-box aan te zetten. Waarom ‘open-lucht’ boxen tolereren, als we vr gewone cafe’s strenge geluidsnormen hanteren?
 • Donald Somers

  2 jaar geleden
  Zouden ze niet eens beginnen met een andere burgemeester? De strandbar houders betalen veel geld per seizoen ! Het gaat vooral om de bejaarden die daar op hun appartement zitten op de dijk en geen geluidsoverlast willen want dat stoort wanneer ze Familie aant kijken zijn Met wat zijn we bezig
 • Bart Morren

  2 jaar geleden
  Ik stel voor dat ze in Knokke ook de goldwagentjes verbannen op straffe van gas-boete
 • Vera Bres

  2 jaar geleden
  dit is er wel over hé , m.a.w. gewoon daar wegblijven is de boodschap .
 1. Michel Van den Brande koopt defibrillators voor heel Blankenberge na hartstilstand van vriend: “Als deze toestellen er waren geweest, leefde Fons misschien nog”
  Blankenberge

  Michel Van den Brande koopt defibrilla­tors voor heel Blankenber­ge na hartstil­stand van vriend: “Als deze toestellen er waren geweest, leefde Fons misschien nog”

  “Het kan altijd gebeuren, kijk naar die Deense voetballer op het EK.” Stellingbouwer en ‘The sky is the limit’-ster Michel Van den Brande heeft acht defibrillators gekocht voor de stad Blankenberge. Aanleiding is de dood van zijn vriend Fons, die enkele weken geleden een hartstilstand had en niet meteen de juiste hulp kreeg. “Wat is 13.000 euro als je een mensenleven kan redden?”