Dit beeld zullen we niet meer zien op het strand van Knokke.
Volledig scherm
Dit beeld zullen we niet meer zien op het strand van Knokke. © Frederik Ext-fvollaert

Na heisa met ‘decibeltoeristen’: burgemeester Lippens verbiedt élke vorm van muziek op het strand van Knokke

Strandbarhouders mogen vanaf volgende zomer geen muziek meer draaien op het strand van Knokke-Heist. Nadat burgemeester Leopold Lippens eerder al de dj’s verbande, komt er nu een algemeen verbod op élke vorm van muziek. “Mensen komen naar onze gemeente om te rusten, niet om agressieve muziek te horen”, motiveert Lippens de beslissing.

114 reacties

 • Viviane Van Oosterwijck

  2 jaar geleden
  Prachtig * leer de mensen naar mekaar luisteren ipv naar schreeuwmuziek
 • Stefan Ducam

  2 jaar geleden
  Hier kun je hem geen ongelijk in geven: de ‘radio’ van het strand verbieden. De huidige draagbare Bluetooth boxen produceren meer decibels dan een stereo-keten van 20 jaar geleden. Geef mensen die de zee willen horen nog die mogelijkheid! Onze kust is al niet groot, er zijn al genoeg ‘strand’-bars, waar je nr muziek kunt luisteren. Het is egoïstisch om op een druk strand je eigen beat-box aan te zetten. Waarom ‘open-lucht’ boxen tolereren, als we vr gewone cafe’s strenge geluidsnormen hanteren?
 • Donald Somers

  2 jaar geleden
  Zouden ze niet eens beginnen met een andere burgemeester? De strandbar houders betalen veel geld per seizoen ! Het gaat vooral om de bejaarden die daar op hun appartement zitten op de dijk en geen geluidsoverlast willen want dat stoort wanneer ze Familie aant kijken zijn Met wat zijn we bezig
 • Bart Morren

  2 jaar geleden
  Ik stel voor dat ze in Knokke ook de goldwagentjes verbannen op straffe van gas-boete
 • Vera Bres

  2 jaar geleden
  dit is er wel over hé , m.a.w. gewoon daar wegblijven is de boodschap .
 1. Ex-wereldkampioen Nicky Degrendele is gezicht van campagne rond veilig fietsen: “Ik weet hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn in het verkeer”
  Damme/Knokke-Heist

  Ex-wereldkam­pi­oen Nicky Degrendele is gezicht van campagne rond veilig fietsen: “Ik weet hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn in het verkeer”

  De politiezone Damme/Knokke-Heist zet de komende tijd sterk in op fietsveiligheid. Voor de negende editie van de campagne ‘Ej me velo gezien!?’ wordt gerekend op de steun van baanwielrenster Nicky Degrendele uit Jabbeke. “Ik train regelmatig op de weg, dus weet ik hoe belangrijk het is om goed zichtbaar en met een verkeersveilige fiets op pad te gaan”, zegt de voormalig wereldkampioen keirin.
 2. Zoute Grand Prix verkozen tot beste event ter wereld tijdens ‘Oscars voor autorally’s’: “We schakelen in 2022 nóg versnelling hoger”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Zoute Grand Prix verkozen tot beste event ter wereld tijdens ‘Oscars voor autorally’s’: “We schakelen in 2022 nóg versnel­ling hoger”

  De Zoute Grand Prix Week is in Londen unaniem verkozen tot ‘s werelds beste event voor historische wagens. Wat in 2010 begon als een oldtimerrally onder vrienden in Knokke, is uitgegroeid tot een absoluut topevenement. En dat werd door een internationale vakjury beloond tijdens de Historic Motoring Awards 2021, zowat de Oscars voor autorally’s. Organisatoren Filip en David Bourgoo zijn trots, maar blikken nu al vooruit naar 2022.
 1. REPORTAGE. Standhouders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscenario: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Standhou­ders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscena­rio: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”

  De nieuwe ‘kerstcontainers’ zijn aangekleed, de voorraden aangevuld en de goesting is groot: de standhouders op de Brugse kerstmarkt zijn helemaal klaar voor de grote opening vrijdagavond. De ‘kerstmarkt 2.0', met de nieuwe zwarte kraampjes en een indrukwekkende koepel in het midden van de Markt, zal wellicht héél veel volk richting de Breydelstad lokken. Dat denken ook de standhouders, zeker nu de lichtwandeling Wintergloed groen licht kreeg van gouverneur Carl Decaluwé. “Alleen moeten we bidden dat we binnen een paar dagen al niet weer moeten sluiten”, klinkt het. Wij gingen op pad in Brugge en snoven de sfeer onder de standhouders op.