Carine B. en Sherlyn D. staan lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank.
Volledig scherm
Carine B. en Sherlyn D. staan lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank. © Mathias Mariën

Moeder kraakt dochter af in rechtbank ter verdediging voor grootschalige oplichting: “Ik ga niet opdraaien voor luxeverslaving van mijn dochter”

De moeder en dochter uit Knokke die minstens 155 slachtoffers over heel Vlaanderen oplichtten, kunnen niet langer door één deur. Dat bleek woensdagmiddag tijdens de behandeling van hun proces, waar ze elkaars vuile was buiten hingen. Vooral Carine B. (45) ging uit de bocht. Het Openbaar Ministerie wijst naar de moeder als spilfiguur en vraagt voor haar de maximumstraf van vijf jaar. Voor dochter Sherlyn was het parket milder. “Het is ongelofelijk dat een moeder haar dochter zo behandelt en de schuld op haar afschuift. Zonder haar ‘bijzondere opvoeding’ had D. waarschijnlijk de feiten niet gepleegd”, sprak de procureur.

16 reacties

 • paul van gele

  2 jaar geleden
  Hopelijk heeft de rechter niet te veel haantjes gedrag en moeten de slachtoffers nog op draaien want we zijn in Belgie hoor .
 • lieven philips

  2 jaar geleden
  Opsluiten tot de schuld terug betaald is
 • Roy Coocks

  2 jaar geleden
  Schoon duo! Allee, dat ze in de rechtbank de doos met de straffen met uitstel al maar klaar zetten.
 • Paul Vanmaldeghem

  2 jaar geleden
  Wel, wel, de bonte appel bekent kleur. Grote sier en zwier, daarin moest dochterlief helemaal niet onderdoen voor moeder. Ze kenden hun rol perfect als luxevamp in Knokke en omstreken.
 • Jacques Deceuninck

  2 jaar geleden
  Slimme ultieme zet van beiden. Gewoon alle 2 min. 5 jaar de cel in is het minste dat zij verdienen.