Meesteroplichter Piet Van Haut.
Volledig scherm
Meesteroplichter Piet Van Haut. © Joost De Bock

Meesteroplichter voor rechter voor misbruik van kredietkaart van vriendin: man zou zonder toestemming 56.000 euro afgehaald hebben

Meesteroplichter Piet Van Haut (51) is een eerste keer voor de correctionele rechtbank in Brugge verschenen in een zaak rond misbruik van vertrouwen. De man zou zonder medeweten van een vriendin 56.000 euro afgehaald hebben met haar kredietkaart.

  1. Stijging van aantal besmettingen in Knokke-Heist op dinsdag 20 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Knok­ke-Heist op dinsdag 20 oktober

    In Knokke-Heist zijn er op één dag 20 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 16. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 133 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Knokke-Heist komt dat getal nu op 402 te liggen. Knokke-Heist heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Meesteroplichter naar rechter omdat hij luxeleventje leidde met “gekregen” kredietkaart van vriendin

    Meesterop­lich­ter naar rechter omdat hij luxeleven­tje leidde met “gekregen” krediet­kaart van vriendin

    Meesteroplichter Piet Van Haut (51) moet wellicht nog dit jaar opnieuw voor de rechter verschijnen in een zaak rond misbruik van vertrouwen. De man - die vooral in de jaren ‘90 mensen geld aftroggelde - haalde volgens het parket 56.000 euro af met de kredietkaart van een vriendin. Van Haut ontkent zelf alles. “Zij gaf hem in totaal twee kredietkaarten”, zegt zijn advocaat Stephen Schellinck. “Mochten we daar dan geen geld mee afhalen?”