Een kleine greep uit de vermoedelijk gestolen spullen die werden aangetroffen.
Volledig scherm
Een kleine greep uit de vermoedelijk gestolen spullen die werden aangetroffen. © PZ Damme/Knokke-Heist

Man krijgt 40 maanden cel na aantreffen van "rovershol" in z'n appartement

Knokke/BruggeEen 41-jarige man uit Knokke heeft 40 maanden cel gekregen voor 11 inbraken en 7 diefstallen in garageboxen, kelders en strandcabines. Tijdens huiszoekingen in het appartement van Bjorn D. trof de politie volgens het parket een rovershol aan met meer dan honderd gestolen spullen.

 1. MIJN STAD. Het Brugge van schrijfster Dalilla Hermans (37): “Als ik nog eens op televisie kom, is het doorgaans in een outfit uit deze Brugse winkel”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Het Brugge van schrijf­ster Dalilla Hermans (37): “Als ik nog eens op televisie kom, is het doorgaans in een outfit uit deze Brugse winkel”

  Schrijfster Dalilla Hermans (37) ruilde in 2020 een rijhuis in het Antwerpse Berchem in voor een vrijstaand huis in Brugge. Ze voelt zich als een vis in het water in de rustige West-Vlaamse stad. Dat zié je ook: de bruisende jongedame straalt. “Ik bewonder mensen zoals Wannes Loosveldt, die onder meer het festival Bomboclat uit de grond stampte. Hij is iemand die het culturele leven in Brugge een nieuwe adem inblies.”
  Brugge
 2. Na 32 jaar blijft moord met 62 messteken op bakkersdochter Ingrid (26) groot mysterie, maar: “Dader zal gevonden worden”
  PREMIUM

  Na 32 jaar blijft moord met 62 messteken op bakkers­doch­ter Ingrid (26) groot mysterie, maar: “Dader zal gevonden worden”

  “16 maart zal voor eeuwig en altijd een pijnlijke dag blijven”. Dat beseffen Georges Caeckaert (87) en Marie-Josephe Vereecke (83) uit Maldegem. Want die dag, in 1991, werd hun dochter Ingrid Caeckaert (26) met 62 messteken vermoord in de trappenhal van een appartementsgebouw in Knokke-Heist. Maar toch leven ze meer dan ooit op hoop, want de moordenaar maakte één cruciale fout. Dankzij een nieuwe DNA-techniek wordt die hem mogelijks fataal.
  Knokke-Heist