Archieffoto ter illustratie.
Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © Geert De Rycke

Man (50) aangehouden die jarenlang auto’s van foutparkeerders vandaliseert

Een man (50) uit Heist is aangehouden op verdenking van het vandaliseren van tientallen auto’s in Heist de voorbije jaren. Hij gooide ruiten in en stak banden lek. Het motief? “De auto’s stonden volgens hem verkeerd geparkeerd. Hij viseerde vooral auto’s van toeristen en buitenlanders”, zegt procureur Céline D’havé van het Brugse parket. Hij wordt van een zeventigtal feiten verdacht.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Knokke-Heist op vrijdag 16 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Knok­ke-Heist op vrijdag 16 oktober

  In Knokke-Heist zijn er op één dag 8 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 6. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 82 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Knokke-Heist op 248 te liggen. Omdat Knokke-Heist meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Kapper krijgt 5 jaar cel voor brandstichting in appartementsgebouw, ondanks vreemde plotwending op proces
  PREMIUM
  Brugge/Blankenberge

  Kapper krijgt 5 jaar cel voor brandstich­ting in apparte­ments­ge­bouw, ondanks vreemde plotwen­ding op proces

  “Hij bekende om zijn vriendin te beschermen.” De advocaat van een Brugse kapper verraste vorige maand met een plotse vraag tot vrijspraak voor een brandstichting in Blankenberge. Onder meer op basis van de gegevens van zijn stappenteller moest Z.A. (29) vrijuit gaan, zo meende meester Johan Platteau. De rechtbank oordeelde maandag anders en legde de kapper 5 jaar cel op.