Louis Kimpe (87) ging het vuur te lijf in afwachting van de komst van de brandweer.
Volledig scherm
PREMIUM
Louis Kimpe (87) ging het vuur te lijf in afwachting van de komst van de brandweer. © Jan Van Maele

Louis (87) kruipt op metershoge ladder en gaat zware brand bij buren te lijf met tuinslang: “Ach, ik deed gewoon mijn plicht”

Bij een zware brand in de Bremlaan in Knokke-Heist is zaterdagmiddag een golden retriever om het leven gekomen. De hond was alleen thuis toen het vuur ontstond en had geen schijn van kans. De woning liep zware schade op en is onbewoonbaar, ondanks de verwoede pogingen van de... 87-jarige buurman om de vlammen te lijf te gaan met een tuinslang. “Ik kroop meteen op mijn ladder”, getuigt de man. 

  1. Kinepolis Brugge maakt zich op voor heropening: “Dat mensen weer popcorn kunnen bestellen, maakt dag en nacht verschil”
    Brugge

    Kinepolis Brugge maakt zich op voor heropening: “Dat mensen weer popcorn kunnen bestellen, maakt dag en nacht verschil”

    Filmliefhebbers maken zich klaar voor de grote heropening van de cinema’s in Vlaanderen. In Kinepolis Brugge vonden dinsdag de laatste voorbereidingen plaats voor de grote opening op woensdag. Ramen werden gelapt, de shop bevoorraad en de looplijnen aangebracht. “Veel mensen hebben hiernaar verlangd. Dat merken we aan de reservaties”, zegt verantwoordelijke Ward Steeman.