De politie had vorige zomer één week de handen vol met Nederlandse jongeren. Zo'n scenario willen ze deze zomer vermijden.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie had vorige zomer één week de handen vol met Nederlandse jongeren. Zo'n scenario willen ze deze zomer vermijden. © Benny Proot

Knokke wil problemen met Nederlandse tieners deze zomer absoluut vermijden: “Agenten dragen bodycams en ook ouders zullen aangeschreven worden”

Knokke-HeistKnokke-Heist wil overlast met Nederlandse jongeren deze zomer absoluut vermijden. Volgens burgemeester Piet De Groote (GBL) zijn ze in de badplaats beter voorbereid dan vorig jaar, toen het verschillende keren tot een confrontatie kwam tussen de feestende Nederlanders en de politie.  “Al moeten we niet denken dat er sowieso problemen zullen zijn. Vorige zomer zaten we in een heel specifieke situatie”, zegt De Groote, die hoopt dat het sluitingsuur van de horeca een bevoegdheid wordt van de lokale overheden. 

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.