Knokke-heist gaat komende winterperiode voor klassieke trekpleisters zoals een kerstmarkt met ijspiste, maar mikt ook op een winterwellness en gaat samenwerken met Disney+.
Volledig scherm
PREMIUM
Knokke-heist gaat komende winterperiode voor klassieke trekpleisters zoals een kerstmarkt met ijspiste, maar mikt ook op een winterwellness en gaat samenwerken met Disney+. © Proot/rv

Knokke-Heist werkt samen met Disney+ voor meer beleving tijdens wintermaanden en zoekt uitbater voor winterwellness met horecazaak

Knokke-HeistHet gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft grote plannen voor de wintermaanden. Zo wordt een uitbater gezocht voor een winterwellness met zicht op zee, al is het afwachten of dat deze winter al lukt. Verder gaat het bestuur een samenwerking aan met Disney+, die voor animatie zal zorgen. Ook het Lichtkunstfestival komt terug. “We willen een totaalbeleving voor jong en oud aanbieden”, zegt schepen van Toerisme Anthony Wittesaele (GBL). 

 1. Wuivende krabben komen na 6 jaar terug thuis: grootste buitenkunstwerk ooit van Panamarenko pronkt weer op Zegemeer
  Knokke-Heist

  Wuivende krabben komen na 6 jaar terug thuis: grootste buiten­kunst­werk ooit van Panamaren­ko pronkt weer op Zegemeer

  ‘De Wuivende krabben’ - het grootste buitenkunstwerk van Panamarenko wereldwijd - is terug van nooit helemaal weggeweest. Bijna zeven jaar nadat het werd verwijderd van het Zegemeer in Knokke-Heist, is het kunstwerk teruggeplaatst na een grondige restauratie. Kostprijs: zo’n 200.000 euro. “ Dat het kunstwerk opnieuw te bewonderen valt, is een prachtige zaak voor Knokke-Heist”, zegt schepen van Cultuur Annie Vandenbussche.
 1. Notarissen schreeuwen onschuld uit in zaak rond vermeende oplichting van 97-jarige vrouw: “Ik zit in een kafkaiaanse nachtmerrie”
  Knokke/Brugge/Waarschoot

  Notarissen schreeuwen onschuld uit in zaak rond vermeende oplichting van 97-jarige vrouw: “Ik zit in een kafkaiaan­se nachtmer­rie”

  Twee notarissen uit Brugge en Waarschoot hebben zoals verwacht de vrijspraak gevraagd voor hun betrokkenheid bij de vermeende oplichting van een 97-jarige vrouw uit Knokke. Volgens het Openbaar Ministerie hielpen beide mannen het slachtoffer liefst 800.000 euro armer maken, maar die ontkennen dat met klem. “Wat voor baat hadden ze daarbij?”, klonk het meermaals.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.