Vorig jaar namen 581 teams deel aan de wedstrijd
Volledig scherm
Vorig jaar namen 581 teams deel aan de wedstrijd © Benoit De Freine

Knokke-Heist toont zich zorgzame gemeente met 100km-run voor Kom op tegen Kanker: “Het wordt een absolute hoogdag”

Knokke-Heist is op 22 maart het decor voor de 100 km-run voor Kom op tegen Kanker. De organisatie tekende samen met het gemeentebestuur een indrukwekkend parcours uit langs alle troeven van de kustgemeente. Supporters kunnen verzamelen op het centrale belevingsdorp in het Graaf Leopold Lippenspark. “Het wordt een absolute hoogdag. Ieder team dat deelneemt, heeft een eigen verhaal. De mensen achter de wedstrijd zijn het allerbelangrijkste”, zegt bevoegd schepen Jan Morbee (GBL). 

 1. Genieten we deze zomer weer van festivals of zien organisatoren het somber in? “Met mondmaskers en op anderhalve meter afstand? Dan hoeft het niet”
  PREMIUM
  Brugge/Zeebrugge

  Genieten we deze zomer weer van festivals of zien organisato­ren het somber in? “Met mondmas­kers en op anderhalve meter afstand? Dan hoeft het niet”

  Festivalorganisatoren leven op hoop nu de vaccinatiecampagne op dreef komt en het overgrote deel van de Vlamingen mogelijk nog voor de zomer gevaccineerd kan worden. Maar komt dat op tijd? “Uiterlijk midden maart valt een beslissing over de zomerfestivals”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). In en rond Brugge houden organisatoren de coronacijfers angstvallig in de gaten.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"