Italië won de laatste editie van Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist
Volledig scherm
Italië won de laatste editie van Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist © rv

Knokke-Heist maakt zich op voor Internationaal Vuurwerkfestival: dit is het programma

Knokke-HeistKnokke-Heist maakt zich op voor het jaarlijkse Internationaal Vuurwerkfestival. Dat vindt dit jaar plaats op het strand ter hoogte van de Meerlaan in Knokke-Heist op 19, 21, 23 en 25 augustus, telkens om 22 uur. Vier verschillende landen brengen een verhaal met vuurwerk en muziek in een zinderende show van 20 minuten.

 1. Indische mensensmokkelaars riskeren zware straffen: Vijf en tien jaar cel gevorderd
  Zeebrugge

  Indische mensensmok­ke­laars riskeren zware straffen: Vijf en tien jaar cel gevorderd

  Twee Indische mensensmokkelaars riskeren een bijkomende gevangenisstraf van vijf en tien jaar voor hun betrokkenheid bij een smokkelorganisatie. De twee smokkelden in 2018 zo’n 70 Indische transmigranten vanuit West-Vlaanderen naar Groot-Brittannië. “Die man is niet het grote brein. Hij werd als tussenschakel gebruikt omdat hij als enige Engels sprak”, aldus de advocaat van de eerste. Daarbij verwees ze naar een tweede smokkelaar die ook terechtstond, maar zijn kat stuurde.
 2. Daphné Dumery (N-VA) pleit ervoor om eenrichtingsverkeer in De Smet de Naeyerlaan af te schaffen: “Slechts 19 boetes tijdens de maanden juli en augustus”
  Blankenberge

  Daphné Dumery (N-VA) pleit ervoor om eenrich­tings­ver­keer in De Smet de Naeyerlaan af te schaffen: “Slechts 19 boetes tijdens de maanden juli en augustus”

  Gemeenteraadslid en voormalig burgemeester Daphné Dumery (N-VA) pleit ervoor om het eenrichtingsverkeer in De Smet de Naeyerlaan af te schaffen. Volgens de Blankenbergse politica zorgt de verkeerssituatie bij vele inwoners van de badstad voor frustraties en is het verwarrend voor toeristen die blindelings hun gps volgen. “Dagelijks rijden onoplettende chauffeurs ongewild de verkeerde rijrichting in met de kans op een boete als gevolg”.