Op de dijk van Knokke was er vorig weekend nog heel wat volk om te wandelen. Tweedeverblijvers zijn evenwel niet welkom voorlopig.
Volledig scherm
Op de dijk van Knokke was er vorig weekend nog heel wat volk om te wandelen. Tweedeverblijvers zijn evenwel niet welkom voorlopig. © Benny Proot

Knokke-Heist maakt 4 miljoen euro vrij om tweedeverblijvers te bedanken met waardebon: “Steunen er ook onze lokale economie mee”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft beslist om de lokale economie een extra duw in de rug te geven en tegelijk de tweedeverblijvers te bedanken voor hun geduld. Per tweedeverblijfsadres wordt een waardebon gegeven van 200 euro aan de eigenaars die belasting moesten betalen op 1 januari 2020. Die bon kunnen ze besteden bij de lokale handelaars en horeca.

 1. Gemeente roept op afval op voorhand te verzamelen om bezoek aan recyclagepark te beperken
  Knokke-Heist

  Gemeente roept op afval op voorhand te verzamelen om bezoek aan recyclage­park te beperken

  Op het recyclagepark in de Sluisstraat in Westkapelle gelden nog steeds strikte veiligheidsmaatregelen. Hierdoor is het aantal bezoekers op het park beperkt, wat kan leiden tot een langere wachttijd. AGSO Knokke-Heist roept iedereen op om het afval zoveel mogelijk te verzamelen en op die manier de bezoeken aan het recyclagepark te verminderen. “Net voor sluitingstijd nog vlug naar het recyclagepark komen is nooit een goed idee, dan loop je het risico om weggestuurd te worden zonder dat je hebt kunnen lossen. Ga dus naar het park op minder drukke momenten”, zegt het gemeentebestuur. “Rond openingstijd, op dinsdag, op zaterdag, na feestdagen en tijdens schoolvakanties is het vaak drukker.”
 1. Strandredders dit jaar maand vroeger op post: “Als de grenzen dicht blijven, zal de Belg massaal naar eigen kust trekken”
  PREMIUM
  Kust

  Strandred­ders dit jaar maand vroeger op post: “Als de grenzen dicht blijven, zal de Belg massaal naar eigen kust trekken”

  Goed nieuws voor de trouwe badgasten aan onze kust. De kustgemeenten verwachten dat de Belg vroeger dan andere jaren massaal naar onze zee zal trekken bij mooi weer en de helft zet vanaf het Hemelvaartweekend al redders in. Blankenberge opent zelfs álle reddersposten permanent vanaf 13 mei. Is burgemeester Daphné Dumery (N-VA) niet bevreesd voor een uit de hand gelopen stormloop, zoals afgelopen zomer?
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king