Fuifzaal Ravelingen Knokke-Heist plechtig geopend
Volledig scherm
Fuifzaal Ravelingen Knokke-Heist plechtig geopend © Anne-Marie Maertens

Knokke-Heist heeft eindelijk weer een polyvalente fuifzaal: Ravelingen 3.0 plechtig geopend

Knokke-HeistRavelingen 3.0, de nieuwe fuifzaal aan het station van Heist, is afgelopen weekend feestelijk geopend. Het was een race tegen de tijd, maar de zaal was net op tijd klaar. Burgemeester Piet De Groote (GBL) mocht samen met schepenen Annie Vandenbussche en Jan Morbee het lintje plechtig doorknippen. 

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Zestiger kreeg ooit levenslang omdat hij bed van z'n 7-jarig dochtertje in brand stak en wordt nu opnieuw veroordeeld voor diefstal van... een urne
  Bredene/Oostende/Knokke/De Haan

  Zestiger kreeg ooit levenslang omdat hij bed van z'n 7-jarig dochtertje in brand stak en wordt nu opnieuw veroor­deeld voor diefstal van... een urne

  Een 69-jarige man uit Bredene heeft 2 jaar cel gekregen voor 21 diefstallen aan de kust. Marc M. is allesbehalve een onbekende voor het gerecht. Hij kreeg 31 jaar geleden in het Brugse assisenhof levenslang, omdat hij z’n 7-jarig dochtertje probeerde te wurgen en vervolgens haar bed in brand stak. Ditmaal graaide hij onder meer een urne mee uit een woning.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. REPORTAGE. Standhouders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscenario: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Standhou­ders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscena­rio: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”

  De nieuwe ‘kerstcontainers’ zijn aangekleed, de voorraden aangevuld en de goesting is groot: de standhouders op de Brugse kerstmarkt zijn helemaal klaar voor de grote opening vrijdagavond. De ‘kerstmarkt 2.0', met de nieuwe zwarte kraampjes en een indrukwekkende koepel in het midden van de Markt, zal wellicht héél veel volk richting de Breydelstad lokken. Dat denken ook de standhouders, zeker nu de lichtwandeling Wintergloed groen licht kreeg van gouverneur Carl Decaluwé. “Alleen moeten we bidden dat we binnen een paar dagen al niet weer moeten sluiten”, klinkt het. Wij gingen op pad in Brugge en snoven de sfeer onder de standhouders op.
 2. Wel of geen Wintergloed? Discussie tussen gouverneur en burgemeester gaat door. “Geen evenement? Dat is het overduidelijk wél. We moeten beseffen dat we in een héél zware crisis zitten”
  Brugge

  Wel of geen Winter­gloed? Discussie tussen gouverneur en burgemees­ter gaat door. “Geen evenement? Dat is het overduide­lijk wél. We moeten beseffen dat we in een héél zware crisis zitten”

  “Dat ik de lastigaard zou zijn? Ik heb de regels niet gemaakt, hé.” Gouverneur Carl Decaluwé bijt van zich af na de heisa die ontstond over de mogelijke afgelasting van Wintergloed in Brugge. Als er niet met een Covid Safe Ticket wordt gewerkt, zal Decaluwé de lichtwandeling verbieden. “Het is zeker geen loos dreigement.” Maar de voorbereiding? Die gaan gewoon door. “Want Wintergloed zal zéker doorgaan”, klinkt het in het Brugs stadhuis.