Kunstenaar Koen Vanmechelen en burgemeester Piet De Groote bij de plaatsing van het kunstwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Koen Vanmechelen en burgemeester Piet De Groote bij de plaatsing van het kunstwerk. © Benny Proot

‘Kippenkunstenaar’ Koen Vanmechelen legt een wel héél groot ei in Knokke-Heist als teaser voor nieuwe expo: “Signatuur van wie ik ben”

Knokke-HeistKnokke-Heist is sinds deze week tijdelijk een opvallend kunstwerk rijker. Aan de ingang van cultuurcentrum Scharpoord werd met groot materiaal ‘The Walking Egg’ van Koen Vanmechelen geplaatst. Een teaser voor zijn expo later dit jaar, zegt Vanmechelen. “Ik werkte zes maanden lang aan het kunstwerk. Alles samen weegt het 900 kilogram.” 

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Politie aan zee bereidt zich voor op drukke zomervakantie en verschillende scenario’s: “Veel hangt af van het weer, maar heethoofden zullen we niet tolereren”
  PREMIUM
  Kust

  Politie aan zee bereidt zich voor op drukke zomervakan­tie en verschil­len­de scenario’s: “Veel hangt af van het weer, maar heethoof­den zullen we niet tolereren”

  Bij de politie van Oostende noemen ze het de voorbereidingen op wat wel eens de drukste zomervakantie in jaren kan worden. En ook in Knokke-Heist en Blankenberge zetten ze zich schrap. Maar hoe bereid je je als politiezone voor? Zijn strandrellen zoals twee jaar geleden te voorkomen? En wat met heethoofden die richting zee trekken om amok te maken? Gouverneur Carl Decaluwé is alvast duidelijk: “Wie voor moeilijkheden zorgt aan zee, moet opgepakt worden.”