Kevin Caes wil zijn strandbar al graag woensdag heropenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin Caes wil zijn strandbar al graag woensdag heropenen. © Benny Proot

Jobstudent test positief, Knokse strandbar Lichttorenstrand sluit meteen: “Een drama met die tropische dagen voor de deur”

Door een positieve coronatest bij een van de jobstudenten is beachbar Lichttorenstrand in Knokke-Heist vandaag en mogelijk langer gesloten. “Dit is een drama, in het midden van het hoogseizoen”, beseft uitbater Kevin Caes.

 1. Peter (32) opent 11 spaghettiresto’s en plant dit jaar nóg 3 vestigingen van Bavet: “Blij dat ik nummer 2 van de wereld ben”
  PREMIUM
  Koksijde/Gent

  Peter (32) opent 11 spaghettiresto’s en plant dit jaar nóg 3 vestigin­gen van Bavet: “Blij dat ik nummer 2 van de wereld ben”

  Een straf verhaal van succesvol ondernemen, overgoten met spaghettisaus. Peter Van Praet (32) heeft in vijf jaar al elf restaurants van Bavet geopend: tien in België en eentje in Nederland. En dit jaar, in crisistijden, volgen er nóg eens drie. Zijn geheimen? Tien toppings en sauzen. Karaktervolle panden. En een community-gevoel bij zijn klanten. “Ik ben heel blij dat ik de tweede beste spaghettimaker van de wereld ben.” Want aan nummer één kan volgens Peter echt niemand tippen.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Knokke-Heist op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Knok­ke-Heist op dinsdag 20 oktober

  In Knokke-Heist zijn er op één dag 20 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 16. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 133 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Knokke-Heist komt dat getal nu op 402 te liggen. Knokke-Heist heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.