Kevin Caes wil zijn strandbar al graag woensdag heropenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin Caes wil zijn strandbar al graag woensdag heropenen. © Benny Proot

Jobstudent test positief, Knokse strandbar Lichttorenstrand sluit meteen: “Een drama met die tropische dagen voor de deur”

Door een positieve coronatest bij een van de jobstudenten is beachbar Lichttorenstrand in Knokke-Heist vandaag en mogelijk langer gesloten. “Dit is een drama, in het midden van het hoogseizoen”, beseft uitbater Kevin Caes.

  1. Stijging van aantal besmettingen in Knokke-Heist op vrijdag 16 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Knok­ke-Heist op vrijdag 16 oktober

    In Knokke-Heist zijn er op één dag 8 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 6. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 82 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Knokke-Heist op 248 te liggen. Omdat Knokke-Heist meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”