Piet De Groote voor het stadhuis van Knokke-Heist.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet De Groote voor het stadhuis van Knokke-Heist. © Photo News

INTERVIEW. Piet De Groote (55) is een half jaar burgemeester van Knokke-Heist: “Ik vraag me nog vaak af hoe Leopold het zou aangepakt hebben”

Knokke-Heist“Het grootste verschil tussen mezelf en burgemeester Lippens? Hij was een imposant figuur, maar tegelijk was er een scherm tussen hem en de bevolking. Laat ons zeggen dat ik toegankelijker ben dan hem.” Piet De Groote (55) vertelt zichtbaar trots over zijn eerste halfjaar als burgemeester van Knokke-Heist, de impact ervan op zijn leven én zijn plannen voor de toekomst. Zo vormt betaalbaar wonen in de mondaine kustgemeente één van de absolute prioriteiten. Daarvoor moeten zelfs de projectontwikkelaars plooien. 

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.