De drugs werden dit voorjaar onderschept in de haven van Rotterdam.
Volledig scherm
De drugs werden dit voorjaar onderschept in de haven van Rotterdam. © ANP

Horecabaas, aanzien als tussenpersoon bij internationale smokkel van 3,2 ton cocaïne, zit in Belgische cel

MORTSELKosovo heeft horecabaas Bart P. (48) uit Mortsel uitgeleverd aan ons land. De man zit sinds vorige week in een Belgische cel. Hij wordt door het Brugse gerecht aanzien als tussenpersoon bij een internationale smokkel van 3,2 ton cocaïne via de Rotterdamse haven.

 1. Kapper krijgt 5 jaar cel voor brandstichting in appartementsgebouw, ondanks vreemde plotwending op proces
  PREMIUM
  Brugge/Blankenberge

  Kapper krijgt 5 jaar cel voor brandstich­ting in apparte­ments­ge­bouw, ondanks vreemde plotwen­ding op proces

  “Hij bekende om zijn vriendin te beschermen.” De advocaat van een Brugse kapper verraste vorige maand met een plotse vraag tot vrijspraak voor een brandstichting in Blankenberge. Onder meer op basis van de gegevens van zijn stappenteller moest Z.A. (29) vrijuit gaan, zo meende meester Johan Platteau. De rechtbank oordeelde maandag anders en legde de kapper 5 jaar cel op.
 2. Was horecabaas uit Mortsel betrokken bij internationale smokkel van minstens 3,2 ton cocaïne via Rotterdamse haven?
  PREMIUM

  Was horecabaas uit Mortsel betrokken bij internatio­na­le smokkel van minstens 3,2 ton cocaïne via Rotterdam­se haven?

  Een 48-jarige horecabaas uit Mortsel wordt door het Brugse gerecht aanzien als tussenpersoon in een groot dossier rond internationale cocaïnesmokkel. De bal ging aan het rollen na een grote drugsvangst van 3,2 ton cocaïne dit voorjaar in de haven van Rotterdam. Bart P. zou de link gevormd hebben tussen de top van de organisatie en enkele Kosovaren die de drugs vervoerden. In hetzelfde dossier zit ook de 77-jarige CEO van een Antwerps waterzuiveringsbedrijf in de cel.
 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”