De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Horeca-uitbater rijdt met 3,44 promille in bloed rond in Knokke: “Had stress omdat zaak weer open mocht na sluiting”

Knokke-HeistEen 47-jarige horecabaas uit Knokke-Heist is veroordeeld tot een boete van 1.600 euro en drie maanden rijverbod omdat hij met 3,44 promille alcohol achter het stuur betrapt werd. De veertiger reed in dronken toestand bovendien een geparkeerd voertuig aan. Zijn excuus? “Ik had stress omdat mijn zaak na de verplichte sluiting weer mocht openen.”  

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. LEVENSVERHAAL. Olivier (42) sterft na noodlottige val van trap, maar beslissing ouders redt vier andere levens: “Iedereen zou moeten instemmen met orgaandonatie”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Olivier (42) sterft na noodlotti­ge val van trap, maar beslissing ouders redt vier andere levens: “Iedereen zou moeten instemmen met orgaandona­tie”

  Hij was een levensgenieter pur sang. Maar een noodlottige val van een trap maakte vroegtijdig een einde aan het leven van Olivier Steurbaut (42) uit Lievegem. “Het is onwezenlijk. Toen we hoorden dat hij zes uur onderaan die trap had gelegen met een lichaamstemperatuur van 33 graden, wisten we dat we hem kwijt waren”, getuigen zijn ouders, die 13 jaar geleden richting kust verhuisden. Frank en Claudine beslisten om de organen van hun zoon af te staan en doen nu een oproep. “Iedereen zou die beslissing moeten nemen. Hoe moeilijk het ook is.”
  Blankenberge
 3. Moeder van bedreigde jongen (13) in Brugge doet verhaal: “Die beelden zomaar herkenbaar op sociale media plaatsen? Dat lost niks op”
  PREMIUM

  Moeder van bedreigde jongen (13) in Brugge doet verhaal: “Die beelden zomaar herkenbaar op sociale media plaatsen? Dat lost niks op”

  “De feiten gebeurden op klaarlichte dag in de drukste straat van Brugge. En niemand greep in. Neen, dat begrijp ik niet.” De mama van de 13-jarige jongen die met een mes werd bedreigd in Brugge, doet voor het eerst haar verhaal. Op vraag van haar zoon stapte ze niet naar de politie. “Zowel voor het slachtoffer als voor de dader vragen we om van zo’n zaken wél steeds aangifte te doen", zegt korpschef Dirk Van Nuffel. Een situatieschets van wat nu precies gebeurde in Brugge.
  Brugge