Honden dagelijks twee uur langer welkom op strand van Knokke-Heist tijdens toeristisch seizoen
Volledig scherm
Honden dagelijks twee uur langer welkom op strand van Knokke-Heist tijdens toeristisch seizoen © Mathias Mariën

Honden dagelijks twee uur langer welkom op strand van Knokke-Heist tijdens toeristisch seizoen

Knokke-HeistGoed nieuws voor hondenbaasjes: in Knokke-Heist zijn viervoeters vanaf nu langer welkom op het strand tijdens het toeristische seizoen. Tussen 20 uur ‘s avonds en 10 uur ‘s ochtends mogen de honden op het strand.

 1. Saar (14) uit Brugge leerde skaten, zeilen én duiken voor hoofdrol in nieuwe Vlaamse film Zeevonk. “Ik heb de smaak nu wel te pakken”
  PREMIUM

  Saar (14) uit Brugge leerde skaten, zeilen én duiken voor hoofdrol in nieuwe Vlaamse film Zeevonk. “Ik heb de smaak nu wel te pakken”

  De nieuwe langspeelfilm Zeevonk is zaterdag in première gegaan in Oostende. De cast met onder meer Hilde De Baerdemaeker, Zouzou Ben Chikha en Lynn Van Royen maakte hun opwachting op de rode loper. Toch waren het vooral de jonge talenten die terecht in de spotlights stonden. Saar Rogiers uit Brugge speelde haar eerste hoofdrol en ook Dunia Elwaleed uit Oostende tekende voor haar eerste filmervaring. “Het blijft een raar idee dat mensen naar mij zullen komen kijken in de cinema. Het is een droom die uitkomt.”
  Brugge
 2. Alberta (75) probeert al maanden honderden stukken van enorm tegeltableau ineen te puzzelen: “Dit is een kunstschat om te koesteren”
  PREMIUM

  Alberta (75) probeert al maanden honderden stukken van enorm tegelta­bleau ineen te puzzelen: “Dit is een kunstschat om te koesteren”

  Het was ooit een pronkstuk van Villa des Nids langs de zeedijk in Blankenberge, maar in 2002 sloeg het noodlot toe. Tijdens de sloop van het gebouw sneuvelde het prachtige tegeltableau. De brokstukken werden naar het stadsdepot in Blankenberge gebracht, tot Alberta Van Asbroeck (75) een foto in handen kreeg. Haar ultieme doel: het waardevolle stuk erfgoed reconstrueren. Wij gingen kijken hoe ver de werkzaamheden ondertussen staan.
  Blankenberge