Zoute Grand Prix Knokke
Volledig scherm
Zoute Grand Prix Knokke © Benny Proot

HERBELEEF. Dit was de slotdag van Zoute Grand Prix: massa bezoekers en veiling met recordopbrengst van 22 miljoen euro

Knokke-HeistKnokke-Heist was dit weekend opnieuw het walhalla van waardevolle historische en moderne wagens. De Zoute Grand Prix, dé hoogmis voor alle autoliefhebbers, was dit jaar aan zijn dertiende editie toe. Op de slotdag waren honderden exclusieve wagens te zien op de GT Tour en werden ruim 80 zeldzame historische auto’s geveild op ZOUTE SALE by Bonhams. Die veiling was volledig uitverkocht en zorgde dit jaar voor een recordopbrengst van maar liefst 22 miljoen euro. Meer dan 10.000 bezoekers zakten dit weekend af naar Knokke en ook wij waren aanwezig. Herbeleef de slotdag hieronder nog een keer.

 1. ANALYSE. Politicoloog laat zijn licht schijnen op naamswijziging van twee politieke partijen in Brugge: “Duidelijk dat ze vooral voor lokale verhaal gaan”
  PREMIUM

  ANALYSE. Politico­loog laat zijn licht schijnen op naamswijzi­ging van twee politieke partijen in Brugge: “Duidelijk dat ze vooral voor lokale verhaal gaan”

  Zeg niet CD&V, maar ‘Brugse cd&v’ en al zeker niet Open Vld Plus, want die partij heet op het stembriefje in 2024 ‘VOOR BRUGGE’. “Net zoals onze inwoners zijn we trots op het karakter van onze stad. De term ‘Brugge’ is een kwaliteitslabel”, klinkt het. Politicoloog Herwig Reynaert legt uit wat volgens hem de belangrijkste redenen zijn voor die naamsveranderingen.
  Brugge
 1. 
Chez Albert opent nieuwe vestiging in centrum van Brugge: “De toeristen zijn echt dol op onze wafels”
  PREMIUM

  Chez Albert opent nieuwe vestiging in centrum van Brugge: “De toeristen zijn echt dol op onze wafels”

  Het begon in september 2011. Bruggeling Bert Vanaudenaerde (40) kocht een pand in de Breidelstraat en besliste om via raamverkoop wafels aan te bieden op autoloze zondag. Dat bleek meteen een schot in de roos en zo werd Chez Albert geboren. Ondertussen blijft het succesverhaal voortduren want in juni opent Bert zijn derde wafelzaak in het hartje van Brugge. Hoe verklaart hij zelf het succes van zijn concept?
  Brugge
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.