Gilbert Vlietinck vecht nog steeds voor zijn leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Gilbert Vlietinck vecht nog steeds voor zijn leven. © Jan Van Maele

Gilbert (63) vecht vijf weken na hameraanval nog steeds voor zijn leven: “De verwondingen zijn verschrikkelijk. Het is een wonder dat hij nog leeft”

Knokke-Heist“Zijn zicht zal mogelijk nooit meer hetzelfde zijn. En in het ergste scenario zal er sprake zijn van verlamming. Zijn schedel moest volledig verwijderd worden. Het blijft bang afwachten.” Vijf weken na de gruwelijke hameraanval in Knokke-Heist, vecht Gilbert Vlietinck (63) nog steeds voor zijn leven. De verwondingen die de man opliep, zijn verschrikkelijk, zegt zijn dichte familie. Zijn stiefzoon, die de hamerslagen uitdeelde, blijft ondertussen zwijgen tegen de speurders.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Politie aan zee bereidt zich voor op drukke zomervakantie en verschillende scenario’s: “Veel hangt af van het weer, maar heethoofden zullen we niet tolereren”
  PREMIUM
  Kust

  Politie aan zee bereidt zich voor op drukke zomervakan­tie en verschil­len­de scenario’s: “Veel hangt af van het weer, maar heethoof­den zullen we niet tolereren”

  Bij de politie van Oostende noemen ze het de voorbereidingen op wat wel eens de drukste zomervakantie in jaren kan worden. En ook in Knokke-Heist en Blankenberge zetten ze zich schrap. Maar hoe bereid je je als politiezone voor? Zijn strandrellen zoals twee jaar geleden te voorkomen? En wat met heethoofden die richting zee trekken om amok te maken? Gouverneur Carl Decaluwé is alvast duidelijk: “Wie voor moeilijkheden zorgt aan zee, moet opgepakt worden.”