Een beeld uit de zomer van vorig jaar. Een mondmasker in de winkelstraten dragen, is nu niet verplicht, maar wel aangewezen als het druk is.
Volledig scherm
Een beeld uit de zomer van vorig jaar. Een mondmasker in de winkelstraten dragen, is nu niet verplicht, maar wel aangewezen als het druk is. © Benny Proot

Gemeentebestuur doet oproep: “Draag mondmasker in drukke winkelstraten, ook al is het niet verplicht”

Knokke-HeistDe gemeente Knokke-Heist doet een oproep om steeds veilig te shoppen en alle maatregelen goed na te leven. 

 1. “Bakkers gebruiken nog steeds varkensvet als broodverbeteraar”: wat doet dit voor de smaak? En hoe weet je of het in jouw brood zit?

  “Bakkers gebruiken nog steeds varkensvet als broodverbe­te­raar”: wat doet dit voor de smaak? En hoe weet je of het in jouw brood zit?

  Ons dagelijks brood bestaat uit bloem, water, gist en zout, maar sommige bakkers voegen nog broodverbeteraars toe om het brood langer houdbaar te maken én een krokantere korst te geven. “Dat gebeurt vaak met varkensvet of smout”, vertelt Eddy Van Damme van Bakkersfederatie Vlaanderen. Hoeveel bakkers gebruiken dit nog? Hoe herken je een brood met varkensvet? En hoe zit het met supermarktbrood?
 2. “Die hitte in heel het dorp... Zelfs rolluiken smolten weg”: tien jaar geleden legde een ‘niet te blussen brand’ de kerk van Westkapelle in de as
  PREMIUM

  “Die hitte in heel het dorp... Zelfs rolluiken smolten weg”: tien jaar geleden legde een ‘niet te blussen brand’ de kerk van Westkapel­le in de as

  Wat rookontwikkeling, meer niet: of hoe de eerste melding tien jaar geleden nog niet in de buurt kwam van wat de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle werkelijk te wachten stond. Waar rook is, bleek in dit geval véél vuur te zijn. ‘Niet te blussen’, titelde Het Laatste Nieuws zelfs, daags nadat het gebouw volledig door de brand verzwolgen werd. We keren terug naar die bewuste dag, met Jan Bode van de kerkfabriek en brandweerofficier Jean-Claude Vantorre. “Ik herinner me nog haarscherp hoe we plots te horen kregen dat er nog kinderen binnen waren...”
  Knokke-Heist
 3. Waarom de iconische paaltjes op het strand van Knokke-Heist nu tóch niet weg moeten: “Maar een romantische fotoshoot wordt sowieso onmogelijk”
  PREMIUM

  Waarom de iconische paaltjes op het strand van Knok­ke-Heist nu tóch niet weg moeten: “Maar een romanti­sche fotoshoot wordt sowieso onmogelijk”

  Alles stond klaar om de palenrij op het strand van Knokke-Heist, een geliefde plek voor fotoshoots, te verwijderen. Tot plots burgemeester Piet De Groote (GBL) op het zand verscheen en de werken alsnog stillegde. Resultaat? De paaltjes voor het Casino blijven staan. “Gelukkig, want het is een iconische plaats”, zegt voorstander Henk Warnier. Al neemt de ‘paaltjeshistorie’ weldra tóch opnieuw een andere wending.
  Knokke-Heist