De beelden uit Knokke zijn allesbehalve fraai in tijden van corona.
Volledig scherm
De beelden uit Knokke zijn allesbehalve fraai in tijden van corona. © Marien

Feestende tieners troepen opnieuw samen op strand van Knokke: “Als ouders zich niets van hun kinderen aantrekken, staan wij voor een stukje alleen”

Knokke-HeistNet als de voorbije dagen troepten vrijdagavond weer een paar honderd tieners samen op het strand en de Zeedijk van Knokke. De jongeren, veelal tussen 14 en 16 jaar oud, zorgden vooral voor geluidsoverlast. De politie laakt (opnieuw) het gedrag van hun ouders. “Als zij zich niets van hun kinderen aantrekken, staan wij voor een stukje alleen", zegt korpschef Steve Desmet.

 1. “Je kinderen dumpen in een tweede verblijf, blijkbaar is dat normaal”: toerismeschepen hekelt rol van ouders in problemen met jongeren in Knokke-Heist
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  “Je kinderen dumpen in een tweede verblijf, blijkbaar is dat normaal”: toerisme­sche­pen hekelt rol van ouders in problemen met jongeren in Knok­ke-Heist

  “Er zijn mensen die hun levenswerk zien verloren gaan door de maatregelen, natuurlijk is het dan verschrikkelijk om zo’n beelden te zien. Maar we kunnen die jongeren onmogelijk één voor één bij hun nekvel pakken en thuis afzetten. Ach, blijkbaar is het voor die ouders normaal om de kinderen te dumpen in hun tweede verblijf.” Volgens toerismeschepen Anthony Wittesaele (GBL) ligt de grootste oorzaak van de aanhoudende problemen met jongeren in Knokke-Heist bij hun opvoeding. Het gemeentebestuur heeft ook een duidelijke boodschap voor de getroffen strandbarhouders en de lokale bevolking.
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype