Het ringen van de ooievaarsjongen in Het Zwin.
Volledig scherm
Het ringen van de ooievaarsjongen in Het Zwin. © Benny Proot

Elke dag vogelringsessies in het Zwin: “Bijdragen tot belangrijk wetenschappelijk onderzoek”

De provincie West-Vlaanderen en het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist organiseren vanaf 1 augustus tot en met 20 oktober vogelringsessies, elke dag waarop ze geopend zijn. Daarmee schakelen ze een versnelling hoger dan voorgaande jaren. Het Zwin Natuur Park is als internationale luchthaven voor vogels een kennis- en expertisecentrum voor vogeltrek en draagt op die manier bij tot belangrijk wetenschappelijk onderzoek.

 1. Extra patrouilles in Knokse uitgaansbuurt om Nederlands ‘horecatoerisme’ in beeld te brengen: “Indien nodig zullen we ingrijpen”
  PREMIUM
  Knokke-Heist/Sluis

  Extra patrouil­les in Knokse uitgaans­buurt om Nederlands ‘horecatoe­ris­me’ in beeld te brengen: “Indien nodig zullen we ingrijpen”

  De politie van Knokke-Heist gaat de komende dagen extra patrouilles inzetten in het uitgaansleven om te controleren of er plots massaal veel Nederlands de horeca in de kustgemeente komen bezoeken. Dat bevestigt korpschef Steve Desmet. Op zich is dat niet verboden, maar het gemeentebestuur wil de situatie nauwlettend in het oog houden. “Als de gezondheid van onze inwoners in het gedrang dreigt te komen, zullen we doortastend optreden”, zegt schepen Anthony Wittesaele (GBL).
 2. Trainer Yves Van Borm (Knokke FC) reageert ontstemd op beslissing van Voetbalbond: “Dit is oorlogssituatie”

  Trainer Yves Van Borm (Knokke FC) reageert ontstemd op beslissing van Voetbal­bond: “Dit is oorlogssi­tu­a­tie”

  De KBVB heeft binnen de crisiscel, waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal zijn vertegenwoordigd, na contactname met de verschillende overheidsinstanties enerzijds en de medische commissie van de KBVB anderzijds, woensdag beslist om de competitie in eerste nationale tijdelijk stil te leggen tot en met 8 november 2020. Een beslissing waarvoor ze bij Royal Knokke FC weinig begrip kunnen opbrengen.