De scooters en choppers kom je sinds kort tegen in Knokke-Heist
Volledig scherm
De scooters en choppers kom je sinds kort tegen in Knokke-Heist © RV

Elektrische scooters van eaSea Rider veroveren Knokke-Heist

Knokke-HeistIn Knokke-Heist krijg je sinds kort de mogelijkheid de streek op een ecologische manier te bezoeken. Met de e-scooters en e-choppers van eaSea Rider cruise je vlot langs de kustlijn en door de Zwinstreek.

 1. Knokke-Heist strikt eerste Ironman-wedstrijd in ruim tien jaar in ons land: “Ook op sportief vlak gaan we voor het allerbeste”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Knok­ke-Heist strikt eerste Iron­man-wed­strijd in ruim tien jaar in ons land: “Ook op sportief vlak gaan we voor het allerbeste”

  In 2023 wordt voor het eerst sinds 2012 opnieuw een Ironman georganiseerd in ons land. Knokke-Heist zal voor minstens vijf jaar gastheer zijn voor de beroemde triatlonwedstrijd. De eerste jaren gaat het om de halve afstand. “We hadden Knokke-Heist al een tijdje op het oog", zegt Thomas Veje Olsen, directeur van de Ironman Group in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
 2. Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelinster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistrotheek: “Geen minuut met tegenzin gewerkt”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelin­ster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistro­theek: “Geen minuut met tegenzin gewerkt”

  Voormalige sterrenchef Stefan Billiau (58) en zijn vrouw Lut Maenhout (59) sluiten eind deze week de deuren van Bistrotheek Billiau in de Dumortierlaan in Knokke-Heist. Tot 2013 baatten ze sterrenzaak De Oosthoek uit, waarna rugproblemen de gastvrouw bijna noodgedwongen deden stoppen. Uiteindelijk startten ze met een nieuwe, kleinschaligere zaak waar een Michelinster geen ambitie meer was. “De tranen bij de vaste klanten bewijzen dat we doorheen de jaren iets neergezet hebben”, zegt Lut, die alle vertrouwen heeft in de nieuwe uitbaters Pascal Jekel en Phusita Boonson.
 1. Hotel Figaro in Knokke-Heist sluit na 30 jaar de deuren: “Tijd om te genieten, al zullen we de vaste gasten enorm missen”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Hotel Figaro in Knok­ke-Heist sluit na 30 jaar de deuren: “Tijd om te genieten, al zullen we de vaste gasten enorm missen”

  Eind deze week sluit Hotel Figaro na dertig jaar de deuren. Knokke-Heist verliest op die manier één van de gezelligste familiehotels aan de kust. Het hotel maakt plaats voor een nieuwbouw met handelspand en appartementen. Een project dat Stephan Vervarcke (63) en Rita De Waele (56) zélf voor hun rekening zullen nemen. “Onze dochters hadden geen interesse om de zaak over te nemen. Maar het blijft natuurlijk jammer dat er op deze manier weer een familiehotel verdwijnt”, zegt Rita.