De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Drugsdealer slaat met hamer schedel van klant in: “De rechterzijde van z’n gezicht was volledig verbrijzeld”

KnokkeEen 30-jarige man uit het Nederlandse Axel hangt een celstraf boven het hoofd voor een poging tot doodslag in Knokke. M.S. gaf het slachtoffer twee slagen op z’n hoofd met een hamer, toen die cocaïne zou hebben willen stelen. Volgens de Nederlander handelde hij uit wettige zelfverdediging.

 1. Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen moet thuisverpleging afbouwen door stijgende coronacijfers: “De dijken zijn aan het breken”
  West-Vlaanderen

  Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen moet thuisver­ple­ging afbouwen door stijgende coronacij­fers: “De dijken zijn aan het breken”

  De stijgende coronacijfers eisen hun tol bij de West-Vlaamse thuisverpleging. In 5 regio’s kan het Wit-Gele Kruis niet meer ingaan op alle nieuwe zorgaanvragen of moet de zorg bij bestaande patiënten worden afgebouwd. “De dijken zijn aan het breken”, zegt Katalien Dendooven, algemeen directeur Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. “Er zijn nu al 63 medewerkers out door corona of een quarantaine."
 2. AZ Zeno bouwt met ‘Warm Nest’ een veilige plek voor kankerpatiënten en naasten: “Ervaring leert dat zo'n omgeving belangrijk is om diagnose te verwerken”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  AZ Zeno bouwt met ‘Warm Nest’ een veilige plek voor kankerpa­tiën­ten en naasten: “Ervaring leert dat zo'n omgeving belangrijk is om diagnose te verwerken”

  Warm Nest, het inloophuis voor kankerpatiënten op de site van AZ Zeno in Knokke-Heist, wordt in het voorjaar van 2022 in gebruik genomen. Terwijl een ziekenhuis de tumor aanpakt, is Warm Nest er voor de mens achter de patiënt. “Na de diagnose is het belangrijk dat de patiënt en zijn of haar naasten in een veilige omgeving terechtkunnen voor extra informatie. Warm Nest biedt die", zegt professor Philippe Duyck, medisch directeur en bezieler van het project.