Willy Vanlandschoot bouwt nestpalen voor ooievaars.
Volledig scherm
Willy Vanlandschoot bouwt nestpalen voor ooievaars. © Jan Van Maele

Droom je van een ooievaar in je achtertuin? Willy (71) bouwt nestpalen op maat

Het voorjaar staat symbool voor de terugkomst van de ooievaren. In het Zwin kan je nu al 22 exemplaren spotten én zijn er al 12 nesten bezet. Wie liever een ooievaarsnest in de eigen achtertuin wil, kan terecht bij Willy Vanlandschoot (71). De gepensioneerde natuurgids bouwt nestpalen op maat. “Voorwaarde is wel dat er geen hinder is voor andere bewoners. Zo’n nestpaal in de dichte bebouwing is dus geen optie”, zegt schepen van Stedenbouw Kris Demeyere (GBL).

1 reactie

 • Roberts Jones

  4 jaar geleden
  Schepen van Stedenbouw Kris Demeyere is een zeveraar. Voor zo'n paal is er helemaal geen bouwvergunning nodig. En die "hinder voor andere omwonenden, omdat zo’n ooievaar nu eenmaal wat lawaai maakt en ook uitwerpselen achter laat" is helemaal té gek om los te lopen.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.