In Juni 2016 verloor De Vriese, zelf onder invloed, zijn verloofde bij een zwaar ongeval veroorzaakt door een beschonken vrouw.
Volledig scherm
In Juni 2016 verloor De Vriese, zelf onder invloed, zijn verloofde bij een zwaar ongeval veroorzaakt door een beschonken vrouw. © Bart Boterman

Drie jaar nadat ex-voetballer verloofde verliest door beschonken chauffeur, kruipt hij zélf dronken achter het stuur

Nog geen drie jaar nadat hij zijn verloofde zag sterven bij een zwaar verkeersongeval veroorzaakt door een beschonken bestuurster, werd voetbalmakelaar Dirk De Vriese (60) zélf betrapt in dronken toestand achter zijn stuur in Knokke. Hij weigerde alle medewerking aan de politie, bracht een nachtje door in de cel en kroop ’s ochtends ondanks een rijverbod toch weer achter het stuur. Op dat moment had hij nog steeds 1,68 promille alcohol in zijn bloed. “Je zou toch denken dat hij na dat dodelijk ongeval zijn manieren heeft geleerd? Maar neen”, sprak politierechter Peter Vandamme streng.

38 reacties

 • François Vande Wynckel

  1 jaar geleden
  Waarom straft men zulke mensen niet met levenslang rijverbod? Dat is toch een goede reden om het voor anderen veiliger te maken op de rijbaan. Er rijden nu toch al zoveel voertuigen dat men meer stilstaat dan dat men kan rijden.
 • eduard janssens

  1 jaar geleden
  Auto verbeurt verklaren ; er een pakje van maken is de enige remedie zo'n moordenaars horen niet op de weg !!
 • Karine Roeland

  1 jaar geleden
  Advocaten verdienen veel geld door verhaaltjes te vertellen, waar je als gewone man versteld van staat. Hoe durven sommigen nog in de spiegel kijken?
 • Linda Maes

  1 jaar geleden
  Zo zie je dat "wanneer je in Knokke woont, met een chique wagen rijd" EN in het voetbalwereldje rondgangt, toch iets meer mag dan een ander.
 • Conny Verwimp

  1 jaar geleden
  Éric Meyer, dat zou idd mogelijk zijn indien hij voor het overlijden van z'n vriendin al geen 2 keer veroordeeld was voor rijden onder invloed. Zo'n mannen leren het gewoon nooit af
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel