Scouts Knokke werden getroffen door de overstromingen in de Ardennen.
Volledig scherm
Scouts Knokke werden getroffen door de overstromingen in de Ardennen. © RV

Door overstromingen getroffen Scouts van Knokke organiseert crowdfunding om schade op te vangen

Knokke-HeistScouts Knokke is een crowdfunding gestart nadat ze enorme materiële schade opliepen tijdens hun kamp dat werd afgebroken door de overstromingen van vorige week. Die wordt geschat op 25.000 euro.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Bruggeling (26) steelt wagen van spoedarts en probeert als ‘dokter’ bejaarden te bestelen
  Brugge/Blankenberge

  Bruggeling (26) steelt wagen van spoedarts en probeert als ‘dokter’ bejaarden te bestelen

  Een 26-jarige Bruggeling heeft eind vorig jaar de Audi A5 Sportback van een spoedarts in het AZ Zeno in Blankenberge gestolen. De twintiger probeerde bovendien enkele bejaarden in het ziekenhuis te bestelen door zich voor te doen als arts. Uiteindelijk werd de man in de boeien geslagen in... de Brugse rechtbank, waar hij moest verantwoorden voor andere feiten. De man riskeert twee jaar effectief.
 3. Daphné Dumery (N-VA) pleit ervoor om eenrichtingsverkeer in De Smet de Naeyerlaan af te schaffen: “Slechts 19 boetes tijdens de maanden juli en augustus”
  Blankenberge

  Daphné Dumery (N-VA) pleit ervoor om eenrich­tings­ver­keer in De Smet de Naeyerlaan af te schaffen: “Slechts 19 boetes tijdens de maanden juli en augustus”

  Gemeenteraadslid en voormalig burgemeester Daphné Dumery (N-VA) pleit ervoor om het eenrichtingsverkeer in De Smet de Naeyerlaan af te schaffen. Volgens de Blankenbergse politica zorgt de verkeerssituatie bij vele inwoners van de badstad voor frustraties en is het verwarrend voor toeristen die blindelings hun gps volgen. “Dagelijks rijden onoplettende chauffeurs ongewild de verkeerde rijrichting in met de kans op een boete als gevolg”.
 1. Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelinster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistrotheek: “Geen minuut met tegenzin gewerkt”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Tien jaar geleden leverden Stefan (58) en Lut (59) hun Michelin­ster vrijwillig in, nu sluiten ze ook de deuren van hun Bistro­theek: “Geen minuut met tegenzin gewerkt”

  Voormalige sterrenchef Stefan Billiau (58) en zijn vrouw Lut Maenhout (59) sluiten eind deze week de deuren van Bistrotheek Billiau in de Dumortierlaan in Knokke-Heist. Tot 2013 baatten ze sterrenzaak De Oosthoek uit, waarna rugproblemen de gastvrouw bijna noodgedwongen deden stoppen. Uiteindelijk startten ze met een nieuwe, kleinschaligere zaak waar een Michelinster geen ambitie meer was. “De tranen bij de vaste klanten bewijzen dat we doorheen de jaren iets neergezet hebben”, zegt Lut, die alle vertrouwen heeft in de nieuwe uitbaters Pascal Jekel en Phusita Boonson.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.