Tai Chi kan helpen tegen symptomen van reuma en artritis.
Volledig scherm
Tai Chi kan helpen tegen symptomen van reuma en artritis. © Foto Bollen

Doe aan Tai Chi tegen reuma en artritis

Knokke-HeistOp maandag 3 oktober start in het Cultuurcentrum in Knokke-Heist een nieuwe reeks tai-chi voor senioren. De 11 sessies beginnen telkens om 16 uur en duren anderhalf uur. Tai Chi is een van oorsprong Chinese krijgskunst, die nu veelal beoefend wordt als innerlijke bewegingskunst. Wetenschappelijke studies tonen aan, dat door speciaal ontworpen bewegingen te leren, ze regelmatig te oefenen, veel mensen een belangrijke verlichting ondervinden van de symptomen van reuma en artritis.

  1. IN BEELD. Kindjes opereren hun knuffel tijdens Teddy Bear Hospital. “We brengen de beer eerst in slaap zodat hij geen pijn lijdt als de chirurg straks met een scalpel een sneetje maakt”
    PREMIUM
    Brugge

    IN BEELD. Kindjes opereren hun knuffel tijdens Teddy Bear Hospital. “We brengen de beer eerst in slaap zodat hij geen pijn lijdt als de chirurg straks met een scalpel een sneetje maakt”

    Een gewonde teddybeer verzorgen vergt een zachtaardige aanpak, dat hebben de 50-tal kindjes die zaterdag deelnamen aan Teddy Bear Hospital ondervonden. Ze werden dan ook in de watten gelegd en met veel toewijding meegenomen langs een parcours van de ziekenwagen tot aan de nabehandeling bij de huisarts. Bedoeling van het initiatief is om kinderen vertrouwd te maken met de medische wereld waardoor ze geen angst hebben als ze in contact komen met een dokter. We konden zelf vaststellen dat die missie zeker geslaagd is.