Disney strijkt neer in Knokke-Heist: de gezellige loges
Volledig scherm
Disney strijkt neer in Knokke-Heist: de gezellige loges © rv

Disney+ op Heldenplein moet deuren sluiten

Knokke-Heist Het evenement van Disney+ op het Heldenplein moet vanaf zondag de deuren moet sluiten. Dat bevestigt het gemeentebestuur. 

 1. Brugse klimaatactivist moet nu ook in ons land voor rechter verschijnen nadat hij zich vastkleefde aan schilderij: "Een teken dat ik goed bezig ben”
  PREMIUM

  Brugse klimaatac­ti­vist moet nu ook in ons land voor rechter verschij­nen nadat hij zich vastkleef­de aan schilderij: "Een teken dat ik goed bezig ben”

  In Nederland is al een rechtszaak lopende omdat hij zich vastkleefde aan het wereldberoemde schilderij “Meisje met de Parel” en ook in België riskeert hij nu voor het eerst een celstraf voor gelijkaardige feiten in het Groeningemuseum in Brugge. Klimaatactivist Wouter Mouton (45) betaalt stilaan een tol voor z’n protestacties, maar dat houdt hem niet tegen. “Of ik in het wielervoorjaar opnieuw iets plan? Wie weet.”
  Brugge
 2. Davy (33) en Lynn (31) bouwen wooncontainers in Oekraïne, tussen de luchtaanvallen door: “Schrijnende toestanden, maar we keren zeker terug”
  PREMIUM

  Davy (33) en Lynn (31) bouwen wooncontai­ners in Oekraïne, tussen de luchtaan­val­len door: “Schrijnen­de toestanden, maar we keren zeker terug”

  Gebombardeerde appartementen, verwoeste huizen, uitgebrande wagens en bijna op elke hoek van de straat een militaire controlepost: Lynn Utterwulghe (31) en Davy Couwyzer (33) uit Knokke-Heist zagen het de voorbije weken allemaal. Het koppel trok vrijwillig richting Oekraïne om er wooncontainers voor oorlogsslachtoffers te installeren. Ze troffen er schrijnende toestanden aan én maakten een bombardement op een steenworp van hun verblijfplaats mee. Het koppel doet hun verhaal.
  Knokke-Heist